Ομάδες που «καίγονται» για βαθμούς κόντρα σε αυτές που έχουν… αλλού το μυαλό τους, είτε είναι, ουσιαστικά, εκτός στόχων, όσο μπορεί να το πει κάποιος αυτό για ένα πρωτάθλημα όπως η Premier League.

32η αγωνιστική στο Νησί, με το ντέρμπι Λίβερπουλ-Σίτι να «κλέβει» την παράσταση… βάσει ονομάτων, αλλά με τους «μονομάχους» για την αποφυγή του υποβιβασμού να υπόσχονται… αίμα!

Ας ξεκινήσουμε, όμως, από… πάνω προς τα κάτω
Η… πιο ήρεμη, πια, πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που προέρχεται από τη μεγάλη νίκη (μεσοβδόμαδα) επί της Τσέλσι στο Champions League και την τρομερή ανατροπή στο «Άπτον Παρκ» κόντρα στη Γουέστ Χαμ, υποδέχεται τη Φούλαμ στο «Ολντ Τράφορντ». Λογικά, δεν προλαβαίνουν πάλι οι Φέρντιναντ, Ο’ Σέι, Ράφαελ και -μάλλον- ο Μπράουν, τιμωρημένος είναι ο Έβανς, ενώ παραμένει εκτός ο Φλέτσερ. Κόντρα στη λονδρέζικη ομάδα, που ξέφυγε μια και καλή από την επικίνδυνη ζώνη, δεν αναμένεται να έχει το παραμικρό πρόβλημα, έστω κι αν οι παίκτες του Φέργκιουσον θα είναι κουρασμένοι…

Η φανερά… ξενερωμένη και «σκασμένη» από τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα, Άρσεναλ, φιλοξενείται από την Μπλάκπουλ στο «Μπλούμφιλντ Ρόουντ». Την προηγούμενη αγωνιστική δεν κατάφερε να κάμψει ούτε την αντίσταση της Μπλάκμπερν (0-0) και το έργο της απέναντι στην ομάδα του Χόλογουεϊ, μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς αυτή… καίγεται για βαθμούς, όντας μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Γουίγκαν… Όχι τόσο για να δούμε πως θα αντιδράσουν οι «μπλε» μετά την ήττα τους από τη Γιουνάιτεντ στο Champions League -μοναδικός στόχος τους, πλέον…- αλλά για να δούμε αν η τελευταία της βαθμολογίας έχει κι άλλα ψυχικά αποθέματα και μετά τη νίκη της κόντρα στην Μπέρμιγχαμ και τη «λευκή» ισοπαλία με την Τότεναμ -αποτέλεσμα που την αδικεί- συνεχίσει να… πουλάει πολύ ακριβά το τομάρι της.

Σε ό,τι αφορά το ντέρμπι της Δευτέρας, μεταξύ Λίβερπουλ και Σίτι, για τους γηπεδούχους έχει τελειώσει εδώ και καιρό το πρωτάθλημα, ενώ στο μυαλό των «πολιτών» βρίσκεται ολοένα και πιο πολύ ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της ιστορίας τους, ο ημιτελικός του Κυπέλλου με τη Γιουνάιτεντ, την ερχόμενη εβδομάδα. Οπότε, αναμένεται ένα ανοιχτό παιχνίδι στο «Άνφιλντ»…

Πάμε και στα της… ουράς! Παιχνίδι όπου αναμένεται να δούμε… αίμα είναι αυτό ανάμεσα στην Άστον Βίλα και τη Νιούκαστλ! Οι «χωριάτες», όντας μόλις δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, θέλουν να πετύχουν… τρίποντο απέναντι στις αδιάφορες «καρακάξες» και να… τελειώνουν με την υπόθεση παραμονής στα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου… Το κλίμα είναι εξαιρετικό στους γηπεδούχους, τα αστέρια των οποίων αναμένεται -επιτέλους- να δείξουν χαρακτήρα.

Εξαιρετικά κρίσιμο ματς διεξάγεται και στο «Μολινό», ανάμεσα σε Γουλβς και Έβερτον. Με τα «ζαχαρωτά» να είναι αδιάφορα εδώ και καιρό -και να το δείχνουν κιόλας…- οι «λύκοι» έχουν μία μεγάλη ευκαιρία (ίσως και τελευταία) να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης και να διατηρήσουν τη… φωτιά που καίει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Άλλο ένα σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι γίνεται στο «Ρίμποκ», όπου η Μπόλτον υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ. Κι εδώ το ενδιαφέρον είναι… μονόπλευρο, καθώς οι γηπεδούχοι έχουν… αράξει στην 8η θέση, ενώ, στον αντίποδα, τα «σφυριά», πέφτοντας και πάλι κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, θέλουν… επειγόντως βαθμό ή -ακόμα καλύτερα- βαθμούς. Από την εξέδρα θα παρακολουθήσει την προσπάθεια των παικτών του ο Γκραντ, που τιμωρήθηκε από την ομοσπονδία.

Μεγάλο ματς και στο «Ίγουντ Παρκ», ανάμεσα σε Μπλάκμπερν και Μπέρμιγχαμ. Οι δύο ομάδες «συγκατοικούν» στη 14η θέση (μαζί με την Άστον Βίλα) και όποια κερδίσει… πετάει την άλλη στα… τάρταρα!

Τέλος, υπάρχουν και οι αναμετρήσεις της -αναγεννημένης με τον Χότζον στον πάγκο της- Γουέστ Μπρομ με τη Σάντερλαντ, αλλά και της Τότεναμ με τη Στόουκ, η πιο αδιάφορη (βαθμολογικά) της αγωνιστικής.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 9/4 (17:00)

Γουλβς-Έβερτον (14:45)
Μπλάκμπερν-Μπέρμιγχαμ
Μπόλτον-Γουέστ Χαμ
Τσέλσι-Γουίγκαν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Φούλαμ
Σάντερλαντ-Γουέστ Μπρομ
Τότεναμ-Στόουκ

Κυριακή, 10/4

Μπλάκπουλ-Άρσεναλ (15:00)
Άστον Βίλα-Νιούκαστλ (18:00)

Δευτέρα, 11/4

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Πηγή: sportfm.gr