Πότε; Ποτέ! Με νέα επική ανατροπή (3-2 από 0-2 σετ) ο Ολυμπιακός νίκησε για πέμπτη φορά φέτος τον Παναθηναϊκό και πέτυχε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών της Α1 βόλεϊ ανδρών! Κατάθεση ψυχής από τους «ερυθρόλευκους» που όχι μόνο δεν τα παράτησαν ποτέ, αλλά γύρισαν το παιχνίδι και με νίκη το Σάββατο στη Γλυφάδα προκρίνονται στους τελικούς! Φοβερή ατμόσφαιρα στο κλειστό του Ρέντη.

Κορυφαίοι για τους “ερυθρόλευκους” οι Τζούριτς και Φράγκος ενώ για τους “πράσινους” μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Γιορντάνοφ.


1ο σετ 25-27

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και πήρε από την αρχή κεφάλι στο σετ. Με σωστά μπλοκ, καλή άμυνα και μπροστάρη τον Τζούριτς, έφτασε το σκορ μέχρι το 9-5. Το προβάδισμα διατηρήθηκε από τους «ερυθρολεύκους» μέχρι που οι «πράσινοι» ξύπνησαν. Με πρωταγωνιστή τον Γιορντάνοφ μείωσαν 15-13 αλλά τα αμυντικά λάθη των παικτών του «τριφυλλιού» εκμεταλλεύτηκαν οι Πειραιώτες και με διαδοχικούς πόντους των Εστράδα, Ντεσπέιν και Τζούριτς πήραν προβάδισμα μέχρι 20-15. Ο Βούλγαρος Γιορντάνοφ όμως δεν παρέδωσε τα όπλα και στην ουσία μόνος του «γύρισε» το ματς σε 23-23 και το πρώτο σετ το έκανε θρίλερ. Ύστερα από λάθος σερβίς και των δύο ομάδων αλλά και τα μαζεμένα λάθη του Ντεσπέιν που δεν μπορούσε να περάσει καλά την μπάλα στην μεριά των αντιπάλων, το ματς έφτασε στο 25-25 και εκεί πάλι ο Γιορντάνοφ καθάρισε για τον Παναθηναϊκό, δίνοντας του το πρώτο σετ.

2ο σετ 21-25

Αν και ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο σετ μπήκε μουδιασμένα στο δεύτερο και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μέχρι και 6-3. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως για ανεξήγητο λόγο κατέβασαν τους διακόπτες λειτουργίας τους και οι «πράσινοι» κυρίως λόγω του καλού μπλοκ βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 15-11. Πετρέας, Λάππας ενίσχυαν την προσπάθεια του εκπληκτικού Γιορντάνοφ. Εκείνη την στιγμή, οι Ανδρέαδης και Φράγκος έφεραν το ματς στα ίσια, 20-20, αλλά και πάλι ο Γιορντάνοφ με δύο συνεχόμενους πόντους έδωσε την χαριστική βολή στην ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη.

3ο σετ 25-15

Πόντο πόντο πήγαιναν οι δύο ομάδες με τον Παναθηναϊκό στην αρχή να έχει το προβάδισμα αλλά οι λάθος επιθετικές ενέργειες των Πετρέα και Γιορντάνοφ αλλά και τα καρφιά του Τζούριτς έφεραν τους Πειραιώτες μπροστά με 12-8. Το ματς διεκόπη για λίγα λεπτά αφού οι διαιτητές επέμεναν να ανακοινωθεί από τα μεγάφωνα του γηπέδου να σταματήσουν τα υβριστικά συνθήματα αλλά και να ηρεμήσει ο Πετρέας που δέχθηκε μία πέτρα στην πλάτη του. Την διακοπή εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη που με ένα σερί 5-0 έφτασε στο 17-8. Οι «πράσινοι» έκαναν την προσπάθεια μήπως και μειώσουν αλλά το μόνο που κατάφεραν είναι πετύχουν 15 πόντους αλλά το σετ κατέληξε σε «ερυθρόλευκα» χέρια με τελικό σκορ 25-15.

4ο σετ 25-19

Τα φαντάσματα του Σαββάτου ξύπνησαν. Υπό τον φόβο της μεγάλης ανατροπής που έγινε στην προηγούμενη αναμέτρηση, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά το 4ο σετ, με δύο γρήγορες επιθέσεις προηγήθηκε 2-0 αλλά ο Ολυμπιακός είχε την απάντηση και βρέθηκε μπροστά 8-5. Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν σε 9-9 αλλά οι ο Τζούριτς με ένα δυνατό καρφί και ένα καλό μπλοκ έβαλε στην θέση του οδηγού τον Ολυμπιακό. Την σκυτάλη από τον Τζούριτς πήραν οι Παπάζογλου και Φράγκος και έφτασαν την διαφορά σε 16-12. Ο Φράγκος ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του σετ και με 3 πόντους και ένα μπλοκ άουτ του Παναθηναϊκού, έφτασε στο 25-19 και ανύψωσε το ηθικό των «ερυθρολεύκων» ενόψει τάι-μπρέικ.

5ο σετ 15-12

Με ανεβασμένη την ψυχολογία ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 6-2. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, μείωσε σε 8-6 και σε 9-7. Ο Γιάννης Λάιος με διαδοχικά τάιμ-άουτ προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση όμως οι Τζούριτς και Φράγκος συντηρούσαν την διαφορά των 2 ή 3 πόντων για τους «ερυθρόλευκους». Και πάλι ο Γιορντάνοφ, με νύχια και με δόντια, κρατούσε τους «πράσινους» στο κόλπο για να πάρει το ματς. Αλλά και πάλι ο Φράγκος, με την συμβολή και του Ντεσπέιν, έβαλε τους τελευταίους πόντους και επικράτησαν στο πρώτο ημιτελικό του πρωταθλήματος.

Πηγή: sportfm.gr