Ικανοποιημένος από τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα του στο πρώτο της παιχνίδι μετά τον αποκλεισμό της από το Final 4 της Βαρκελώνης ήταν ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο «Σοφός» μετά την άνετη νίκη των «ερυθρολεύκων» επί του Κολοσσού μίλησε για το αγωνιστικό κομμάτι, για τον Κέσελ, για τα παιχνίδια με τη Σιένα, αλλά και για τους φιλάθλους.

«Η ομάδα αντέδρασε καλά για τη συνέχεια. Είχαμε πολύ δύσκολη επιστροφή την Παρασκευή και μία προπόνηση το Σάββατο. Βρήκαμε αντίδραση, ο κόσμος μας φέρθηκε καλά. Δεν ήταν εύκολο ματς. Είδατε ότι η Μπαρτσελόνα έχασε. Ήταν δύσκολο για όλους, αλλά πρέπει να είμαστε επαγγελματίες και να συνεχίζουμε. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά, έπαιξαν και οι 12 παίκτες και συνεχίζουμε τη δουλειά», ήταν το πρώτο σχόλιο του «Ντούντα».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον Μάρκο Κέσελ και για το πότε θα επιστρέψει: «Ο Κέσελ δεν μπορούσε να παίξει. Θα αποφασίσουμε πότε θα είναι έτοιμος για να τον βάλουμε στο ρόστερ. Ο τραυματισμός του τον κράτησε παραπάνω από όσο περιμέναμε, αλλά η επιστροφή του μάλλον είναι κοντά».

Ο Σέρβος κόουτς μίλησε επίσης για τα παιχνίδια με τη Σιένα: «Δίκαια αποκλειστήκαμε. Γιατί να υπάρχει απογοήτευση; Εγώ έκανα ότι μπορούσα καλύτερα. Χάσαμε πολλή ενέργεια. Η Σιένα ήταν καλύτερη ομάδα. Σε όλα τα αδύνατα σημεία μας κέρδισε. Ήταν περίεργα πλέι οφ από το πρώτο ματς και μετά. Η δουλειά μας συνεχίζεται. Δίκαια αποκλειστήκαμε και αυτό είναι δεδομένο. Τι να πει και η Μπαρτσελόνα που πρέπει να οργανώσει και το φάιναλ φορ;»

Ερωτηθείς για τον αν ο αποκλεισμός από την Ευρωλίγκα σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη πίεση για τους παίκτες του Ολυμπιακού, απάντησε: «Δεν το πιστεύω. Η δουλειά μας είναι κάθε παίκτης να βρει τη θέση του, να βρει τον ρόλο του. Αν θέλετε παίρνω και όλες τις ευθύνες. Η ομάδα δεν είχε αντίδραση. Από 70 πόντους στους “16” έφαγε 84 στα πλέι οφ. Έχουμε νέα παιδιά και έμπειρους παίκτες που δεν βοήθησαν όσο μπορούσαν. Ο Σπανούλης που έχει και ίωση και δεν έπαιξε σήμερα, τέτοιο ξύλο δεν είχε φάει ποτέ. Πρέπει να μάθουμε τι σημαίνει τέτοια άμυνα. Οι στόχοι μας ήταν ξεκάθαροι και τους είχα πει από την παρουσίαση. Δεν περίμενα τους τραυματισμούς, δεν περίμενα 19 μέρες με αλλαγές προγράμματος. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να αναζητήσουμε άλλοθι. Στόχος μας ήταν το φάιναλ φορ και αποτύχαμε».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους φιλάθλους της ομάδας: «Θέλω να πω μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξη το κόσμου, ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι. Είπα στους παίκτες ότι όλα τα λάθη μπορώ να τα καταλάβω. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως σε εκείνο το ματς φτάσαμε στην τρίτη περίοδο στα δύο καλάθια από τη Σιένα και δεν καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Ο Ολυμπιακός έχει τον καλύτερο κόσμο, θα μας καταλάβει και θα μας βοηθήσει. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα επιστρέψει και θα μας βοηθήσει».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κατσίβελης τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες πρέπει να είναι αισιόδοξοι και να επικεντρωθούν στο μεγάλο στόχο τους που είναι το πρωτάθλημα: «Είναι προφανές ότι ήμασταν επηρεασμένοι από τον αποκλεισμό από τη Σιένα. Θέλουμε να αντιδράσουμε γιατί έχουμε δύο στόχους μπροστά μας. Κάναμε ένα ακόμα βήμα με αυτή τη νίκη, η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Και πριν συμβεί, ό,τι συνέβη στην Ευρωλίγκα ο μεγάλος μας στόχος ήταν το πρωτάθλημα. Ο πόθος μας για αυτό δεν αλλάζει».

Δεν είχε και πολλά να πει, από την άλλη, ο προπονητής του Κολοσσού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, που απλά τόνισε ότι οι «θαλασσί» θα επιδιώξουν στις αγωνιστικές που απομένουν να εξασφαλίσουν μία θέση στα πλέι οφ:

«Το σκορ μιλά από μόνο του. Το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει και θα προσπαθήσει να παίξει πολύ δυνατά στην άμυνα. Προσπαθήσαμε να μείνουμε στο ματς όσο το δυνατόν μπορούσαμε. Δεν τα καταφέραμε. Θέλαμε να κερδίσουμε εμπειρίες και για αυτό μοιράσαμε τον χρόνο. Έπρεπε οι παίκτες μου να αποκτήσουν παραστάσεις ενόψει των υπόλοιπων αγώνων. Έμειναν τρία ματς μέχρι το τέλος της κανονικής σεζόν, θα τα παλέψουμε όλα και ελπίζω ότι για τρίτη διαδοχική σεζόν θα παίξουμε στα πλέι οφ».

Από πλευράς παικτών των φιλοξενούμενων ο Σωτήρης Μανωλόπουλος σχολίασε για το ματς: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Ξέραμε ότι μετά τον αποκλεισμό θα αντιδράσουν, ότι ο κόουτς θα τους πιέσει. Εμείς προσπαθήσαμε να φανούμε ανταγωνιστικοί, ο προπονητής μας μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό και εμείς θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Πηγή: sport-fm