Με σοβαρότητα που ταιριάζει σε επίσημο ματς καλεί τους παίκτες του να αντιμετωπίσουν το φιλικό της Τρίτης με την Πολωνία στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, όπως δήλωσε πριν την τελευταία προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος το απόγευμα της Δευτέρας.

«Είναι ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι. Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι όσοι φορούν τη φανέλα της Εθνικής πρέπει να αντιμετωπίζουν το κάθε ματς σαν επίσημο, δηλαδή να αγωνίζονται με την ίδια σοβαρότητα και συγκέντρωση. Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε και αύριο», δήλωσε ο Πορτογάλος προπονητής.

Ερωτηθείς αν θα προχωρήσει σε αλλαγές και πειράματα, απάντησε:
«Έχουμε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία κι ένα συγκεκριμένο μοντέλο, που δεν πρόκειται να αλλάξουμε, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχουμε αρκετό χρόνο μαζί με τους παίκτες. Θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές και πειραματισμοί σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, γιατί στο επόμενο επίσημο ματς με τη Μάλτα δεν θα έχουμε στη διάθεσή μας κάποιους από τους παίκτες (σ.σ. Τζαβέλλας και Παπασταθόπουλος θα είναι τιμωρημένοι)».

Τέλος, για το πώς έζησε το… θρίλερ του Σαββάτου απέναντι στη Μάλτα, που είχε happy end με το γκολ του Βασίλη Τοροσίδη στο 94’, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι η Μάλτα δεν παρουσίασε κάτι διαφορετικό από αυτό που περιμέναμε. Εμείς από την πλευρά μας δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε αυτά που είχαμε πει και είχαμε κάνει στις προπονήσεις. Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν τόσο καλό. Αυτές οι ομάδες, όσο περνά ο χρόνος, τόσο περισσότερο πιστεύουν στις δυνατότητές τους και βγάζουν κάποιες αντεπιθέσεις. Εμείς όσο περνούσε η ώρα είχαμε περισσότερο νευρικότητα και άγχος. Ωστόσο ακόμη κι έτσι καταφέραμε στο τέλος να βάλουμε το γκολ. Στο φινάλε μίλησε η θέληση και το πάθος των ποδοσφαιριστών. Ήταν η δικαίωση των προσπαθειών τους μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη».

Πηγή: sportfm.gr