Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είδε την προβληματική εικόνα της ομάδας του στα δύο τελευταία παιχνίδια και σκέφτεται να την αναζωογονήσει με αλλαγή συστήματος.

Στην προπόνηση ο Πορτογάλος δοκίμασε για πρώτη φορά το 4-4-2, χρησιμοποιώντας στην κορυφή τον Πετρόπουλο και περιφερειακό πίσω του τον Σισέ.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, δεν έχει αποχωριστεί το αγαπημένο του 4-3-3. Εάν το αλλάξει σε 4-4-2 όπως δοκίμασε στην τελευταία προπόνηση, σημαίνει πως έχει αντικρύσει κάποιο πρόβλημα και θέλει να προσδώσει κάτι. Επίσης, θετικό σε αυτή την περίπτωση θεωρείται το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός θα έχει και μια εναλλακτική λύση σε επίπεδο τακτικής. Όταν μια ομάδα αγωνίζεται πάντοτε με τον ίδιο τρόπο, είναι και πιο προβλέψιμη άλλωστε.

Εάν ο Παναθηναϊκός αλλάξει το σύστημά του, είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει στην προπόνηση της Παρασκευής. Βασικούς για το… νέο σύστημα (4-4-2) ο Πορτογάλος, «έδειξε» τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, και τους Βύντρα δεξιά, Σπυρόπουλο αριστερά και Καντέ, Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Εάν όμως ο Μπουμσόνγκ είναι απολύτως καλά και στην προπόνηση της Παρασκευής μετά τις στομαχικές διαταραχές που είχε, ενδεχομένως να «κλέψει» τη θέση του Σαριέγκι.

Από εκεί και πέρα, οι τέσσερις που θα απαρτίζουν τη μεσαία γραμμή και φέρονται ως πιο πιθανοί, είναι οι Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης στον άξονα με τον Βραζιλιάνο να είναι πιο οπισθοχωρημένος, αριστερά ο Καραγκούνης και δεξιά ο Μαρίνος. Βέβαια, αν ο Νίνης προπονηθεί κανονικά και την Παρασκευή (είχε ενοχλήσεις στον αστράγαλο), ίσως κερδίσει τη μία εκ των δύο θέσεων στα πλάγια.

Στην επίθεση, ο Σισέ θα έχει τον ρόλο του περιφερειακού κυνηγού αφού έχει την ταχύτητα και την τεχνική για να ανταποκριθεί εκεί, ενώ ο Πετρόπουλος θα είναι φουνταριστός, ανοίγοντας χώρους στον Γάλλο. Θέση διεκδικεί τόσο ο Γκοβού, όσο και ο Χριστοδουλόπουλος. Ο πρώην παίκτης της Λιόν ίσως τιμωρηθεί «σιωπηρά» για την αντίδρασή του στο παιχνίδι με τη Λάρισα, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος έχει χάσει πολλές προπονήσεις και το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του ματς.

Πηγή: sport-fm.gr