Στο παιχνίδι που έκαναν οι Τέπιτς και Καλάθης στάθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ηρακλή ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο Σέρβός κόουτς χαρακτήρισε την άμυνα που έπαιξαν οι δύο παίκτες του εξαιρετική και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό που η ομάδα έχει παίκτες έτοιμους να θυσιαστούν γι’ αυτήν.

«Το σημαντικό είναι ότι έχουμε παίκτες που είναι διατεθειμένοι να θυσιαστούν για την ομάδα. Τέπιτς και Καλάθης έπαιξαν εξαιρετική άμυνα. Ίσως ο κόσμος να μην το βλέπει, να κοιτά ποιος σκοράρει. Το σημαντικό είναι κάποιος να παίζει καλά και στα δύο άκρα. Η καλύτερη περίοδός μας ήταν η τρίτη, όπου παίξαμε με Διαμαντίδη, Σάτο, Περπέρογλου, Φώτση και Τσαρτσαρή. Συγχαρητήρια στον συνάδελφο, καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να παίζεις με 6-7 παίκτες. Κατ’ εμέ, αγωνίστηκαν καλά και τους εύχομαι καλή τύχη», είπε ο «Ζοτς» και πρόσθεσε:

«Είδαμε τις δύο πρόσφατες νίκες του Ηρακλή. Αγωνίστηκε εξαιρετικά και στις δύο. Είναι πολύ διαφορετική ομάδα με εκείνη την οποία αντιμετωπίσαμε στο Ιβανώφειο και δεν εννοώ για το ρόστερ. Μιλήσαμε στους παίκτες μας και τους είπαμε πως πρέπει να παίξουμε δυνατή άμυνα και να κάνουμε το παιχνίδι που μας αρέσει: να τρέξουμε και να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό. Αλλά και να είμαστε προετοιμασμένοι για τη ζώνη του Ηρακλή. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε 8 αβίαστα λάθη, κάναμε καλές επιθέσεις, αλλά τα πήγαμε άσχημα στην άμυνα. Ο Πάρκερ είχε 12 πόντους και 9 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν αναγκαίο να αλλάξουμε κάτι στην άμυνα. Τα καταφέραμε όπως είναι προφανές».

Στα προβλήματα της άμυνας στάθηκε και ο γκαρντ του «τριφυλλιού», Μιλένκο Τέπιτς:

«Δεν είχαμε τόσο καλή συμπεριφορά κυρίως στην άμυνα. Οι αντίπαλοι σκόραραν εύκολους πόντους, συνολικά 41 στο ημίχρονο κάτι που δεν είναι καλό. Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε, δεχθήκαμε μόλις 27 πόντους και γι’ αυτό φτάσαμε στο τελικό +33. Περιμένουμε με ανυπομονησία τις αναμετρήσεις με Άρη και Μπαρτσελόνα. Έχουμε αρκετό χρόνο να τα προετοιμάσουμε και τα δύο κι ελπίζω να είμαστε καλή κατάσταση».

Από την πλευρά του ο Κρις Χουγκάζ, αναγνώρισε την ανωτερότητα των «πράσινων» και δήλωσε πρήφανος που είναι προπονητής των παικτών του «γηραιού»:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την καθαρή νίκη. Προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί όσο το δυνατόν περισσότερο. Ήρθαμε με επτά επαγγελματίες, αλλά δεν μπορούμε να κοιτάμε τα προβλήματα. Τις απώλειες τις μετράμε στο τέλος, όχι τώρα. Έχουμε πρόβλημα στη ρακέτα, το πάμε περισσότερο στο περιφερειακό. Προσπαθούμε εκ των έσω να καλύψουμε τα κενά από τους παίκτες που έχουν φύγει. Είμαι περήφανος που είμαι προπονητής αυτών των παικτών. Καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα και με Μπαρτσελόνα».

Πηγή: sportfm.gr