Στις αιτιάσεις ορισμένων ΠΑΕ, είτε μέσω επίσημης ανακοίνωσης (ΑΕΚ) είτε μέσω διαρροών, οι οποίες δήλωναν άγνοια για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα, απάντησε ο Πατρίκ Κομνηνός, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. «Εφόσον ο πρόεδρος έχει τις εξουσιοδοτήσεις, προβλέπεται από το καταστατικό», τόνισε ο γενικός διευθυντής της Λίγκας. «Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έπρεπε να έχει ερευνήσει το σκεπτικό και μετά να ασκήσει έφεση», δήλωσε για την αντίδραση της διοργανώτριας Αρχής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πατρικ Κομνηνού στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6:

“Σήμερα το πρωί έγινε γνωστή μια έφεση που άσκησε ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας. Απλώς θεωρούμε αντιφατικό το να ασκείται έφεση χωρίς να έχει ερευνηθεί ο λόγος που βγήκε η απόφαση. Ο Εισαγγελέας κάνοντας χρήση υλικού από εφημερίδες και σάιτ προχώρησε στην έφεση. Το ορθόν είναι να ζητηθεί ο φάκελος, να μελετηθεί και μετά να ασκηθεί η έφεση. Κάποιοι έγκριτοι δικαστικοί, όπως η πειθαρχική επιτροπή της λίγκας, έκαναν δουλειά την προηγούμενη Πέμπτη. Για εμάς πρέπει πρώτα να ερευνήσει το σκεπτικό και μετά να ασκήσει την έφεση. Έτσι όπως έγινε, δικονομικά δεν βοηθάει. Η επιτροπή της Λίγκας κάνει την δουλειά της και πρέπει το έργο της να σχολιάζεται επί του περιεχομένου και όχι βάσει των δημοσιευμάτων.

Θα θεωρούσαμε εύλογο να πάρει πρώτα τα στοιχεία που χρησιμοποίησε η Επιτροπή. Ζούμε σε μια περίοδο κρίσιμη για την εικόνα του ποδοσφαίρου και ο συνεταιρισμός μας βάλλεται συνεχώς. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Τώρα είδαμε μια εσπευσμένη έφεση επί της απόφασης της Επιτροπής χωρίς να μπει κανείς στην ουσία”.

Αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθείται για να εκδοθεί μια ανακοίνωση χωρίς να ενημερωθούν οι υπόλοιπες ΠΑΕ, ο κ. Κομνηνός σημείωσε:

“Σε οποιοδήποτε όργανο που εκλέγει έναν πρόεδρο, αυτός το λειτουργεί, τρέχει την καθημερνόητα του και παίρνει τις αποφάσεις. Αυτός είναι ο τρόπος. Ο πρόεδρος έχει την ευθύνη των πράξεών του. Και στο παρελθόν έχουν βγει ανακοινώσεις. Πράγματι, δεν υπήρξε προ-συνεννόηση. Είναι διαδικασία που, θεωρητικά, εφόσον έχει τις εξουσιοδοτήσεις, προβλέπεται στο καταστατικό. Αν πάντως είχε ακολουθηθεί η ορθή διαδικασία για την έφεση, η οποία αποτελεί δικαίωμα του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, ουδείς θα είχε αντιδράσει”.

Πηγή: sportfm.gr