Για την Ισπανία όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Βαλένθια για την 4η αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκας, αναχώρησε η αποστολή της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού.

«Αυτά τα ματς είναι πάντα κρίσιμα και ειδικά μετά την ήττα από την Φενέρμπαχτσε που ίσως να μας έκανε και καλό», τόνισε αρχικά ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, λίγο πριν την αναχώρηση των «ερυθρολεύκων».

«Δείξαμε ειδικά μετά από εκείνο το ματς ότι είμαστε καλή ομάδα. Θα αντιμετωπίσουμε έναν καλό αντίπαλο που είναι σε καλή κατάσταση και έχει δυνατή έδρα. Εμείς ωστόσο θα προσπαθήσουμε για τη νίκη», πρόσθεσε ο τεχνικός των Πειραιωτών.

Σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και το ποια στοιχεία πρέπει να έχει η ομάδα του για να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, τόνισε: «Στο ΣΕΦ, η Βαλένθια, ήταν μέσα στο παιχνίδι για περισσότερα από τριάντα λεπτά. Στην Αθήνα η φροντ λάιν μας ήταν πολύ καλή με πολύ υψηλά ποσοστά. Αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα και πρέπει να τρέξουμε».

Τέλος, σχετικά με τον πρόσφατο τραυματισμό του Χαλπερίν, είπε: «Είχαμε και κάποιους τραυματισμούς. Στην αρχή με τον Βασιλόπουλο, σήμερα χτύπησε και ο Χαλπερίν και περιμένω από τους πιο έμπειρους να βοηθήσουν. Γι’ αυτό θα βάλουμε τον Παπαλουκά».

Από την μεριά των παικτών, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, δήλωσε: «Πολύ σημαντική θα είναι η άμυνα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είμαστε έτοιμοι και δεν πάμε για να κρατήσουμε απλά την διαφορά. Πάμε για νίκη. Έχουμε απουσίες που μας χαλάνε το ρυθμό, αλλά τουλάχιστον μακάρι να είμαστε υγιείς στα κρίσιμα που θα έρθουν»

Όσο για το γήπεδο της Βαλένθια και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί της, πρόσθεσε: «Έχω παίξει σε αυτό το γήπεδο και ξέρω ότι θα είναι γεμάτο με καλή ατμόσφαιρα. Είναι δύσκολο ματς, αλλά με άμυνα και συγκέντρωση θα πάμε καλά».

Τέλος, ερωτηθείς για την πρώτη θέση του ομίλου, ο άσος του Ολυμπιακού, τόνισε: «Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι αυτό. Η πρώτη θέση είναι πολύ μακριά νομίζω».

Πηγή: sport-fm.gr