Το σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό βρίσκεται στα τελευταία στάδια προετοιμασίας και θα περιλαμβάνει διατάξεις για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, για το αντι-ντόπινγκ, αλλά και για τον εθνικό σχεδιασμό για τον αθλητισμό, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος έγινε δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Κάρολος Παπούλιας έχει εκδηλώσει κατ’ επανάληψη ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ, υποδεχόμενος τον κ. Νικητιάδη, ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη «οι φίλαθλοι να μάθουν να είναι φίλαθλοι».
Πρόσθεσε δε ότι «θα πρέπει να βάλουν τη δική τους πλάτη για να αποκλείσουμε τη βία από τον αθλητισμό, διότι είναι κάτι που δεν τιμά την Ελλάδα» και, αναφερόμενος στην πολιτική που εφαρμόστηκε σε άλλες χώρες κατά το παρελθόν, σημείωσε: «Δε δέχομαι μία Θάτσερ να έχει επιβάλει το νόμο με τον τρόπο που τον επέβαλε».
Από την πλευρά του ο κ. Νικητιάδης επισήμανε ότι υπάρχει καλή διάθεση και από τους εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών ομάδων, αλλά και από την ΕΠΟ. «Είναι άλλωστε μια μικρή μειοψηφία, δύο με τρεις χιλιάδες άνθρωποι, αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα» είπε.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε ακόμη να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στον τουριστικό τομέα, ενώ σημείωσε ότι από το νέο πρέσβη του Βελγίου στην Αθήνα, ο οποίος είχε επιδώσει νωρίτερα τα διαπιστευτήριά του, πληροφορήθηκε ότι πάνω από 500.000 Βέλγοι επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα.
«Στόχος μας είναι να αυξηθεί αυτός ο αριθμός. Το Βέλγιο είναι ανάμεσα στις επτά χώρες που θα επισκεφθώ τις επόμενες πέντε ημέρες. Και από τη διπλανή Ολλανδία θα έχουμε ακόμη περισσότερους τουρίστες. Θα πρέπει όμως να προσέξουμε τη Γερμανία, που είναι πολύ μεγάλη. Πιστεύω ότι ο τουρισμός θα πάει καλά», απάντησε ο κ. Νικητιάδης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με το υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να διευκολυνθεί η έκδοση ταξιδιωτικών θεωρήσεων από χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία.