Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα, Σάββατο η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Ξεχωρίζει η μάχη της ΑΕΚ, (20:00, Nova Sports Prime), στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό. Η Ένωση δεν κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της αγωνιστικής, αλλά με την ισοπαλία παραμένει σε απόσταση βολής από την κορυφή. Θέλει πάση θυσία το τρίποντο στις Σέρρες, απέναντι σε μία ομάδα την οποία δεν κέρδισε πέρσι κι ενώ εκτός έδρας προέρχεται από τη μοναδική ήττα της στο πρωτάθλημα, στο Αγρίνιο. Ο Αλμέιδα προσπαθεί να χωρέσει όλα τα μεγάλα ονόματα, βάζει μαζί δύο επιθετικούς, έκανε ντεμπούτο και ο Μαρσιάλ και περιμένει να είναι πολύ παραγωγική η ομάδα του. Ο Πανσερραϊκός πέτυχε σημαντική νίκη στον Βόλο και ξέφυγε από την τελευταία θέση και το ευχάριστο για τον Φεράντο είναι ότι για πρώτη φορά η ομάδα του δεν δέχθηκε γκολ, κάτι που αποτελούσε πρόβλημα για να μπορέσει να πάρει αποτέλεσμα σε αρκετά παιχνίδια, με την επίθεση να λειτουργεί ικανοποιητικά. Στο γήπεδο του δεν έχει ακόμη τρίποντο και θα προσπαθήσει να πάρει αποτέλεσμα όπως έκανε πέρσι απέναντι στην ΑΕΚ. Επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος Στάικος.

Στις 17:00 (COSMOTE Sport 1), ο εντυπωσιακός Παναιτωλικός υποδέχεται στο Αγρίνιο τον Βόλο. Η εξαιρετική πορεία της ομάδας του Γιάννη Πετράκη, συνεχίστηκε στο Περιστέρι με νέα νίκη, αυτήν τη φορά επί του Ατρόμητου. Η ομάδα του Αγρινίου είναι έξι αγωνιστικές αήττητη και με την τρίτη συνεχόμενη νίκη της είναι πλέον μόνη στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας ίδιες νίκες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Δέχεται δύσκολα γκολ (ένα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές) και στο γήπεδο του προέρχεται από το τρίποντο με την ΑΕΚ. Απών είναι ο τιμωρημένος μέσος Πέρεθ, πρόβλημα έχει ο χαφ Λιάβας.

Ο Βόλος σε ένα ακόμη ματς στο Πανθεσσαλικό δεν τα κατάφερε, ηττήθηκε από τον Πανσερραϊκό και δεν μπορεί να αξιοποιήσει την καλή παρουσία που έχει μακριά από το γήπεδό του. Διότι, εκτός έδρας έχει τις δύο (και μοναδικές) νίκες του στο πρωτάθλημα και μάλιστα στην Τρίπολη και το Περιστέρι και έχει χάσει μόλις ένα ματς, από την ΑΕΚ. Είναι ξεκάθαρο ότι πάει να «ρεφάρει» στο Αγρίνιο με τον Πουρσαϊτίδη να έχει και πάλι στη διάθεση του τον μέσο Γκλάβτσιτς.

Τέλος, στις 17:30 (Nova Sports 2) ο Λεβαδειακός φιλοξενεί τη Λαμία. Η ομάδα της Βοιωτίας έκανε την έκπληξη με την ισοπαλία στο Καραϊσκάκη και μάλιστα ενώ έχανε 2-0, κάτι που είχε κάνει και στις Σέρρες. Για άλλη μία φορά έδειξε πολύ καλά στοιχεία και πλέον θέλει να πάρει και την πρώτη της νίκη, στην οποία πλησιάζει όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό χάνοντας στις λεπτομέρειες (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αγώνας με τον ΟΦΗ). Ο Παπαδόπουλος θα έχει στη διάθεσή του τον μέσο Κωστή. Από προβλήματα προέρχονται ο αμυντικός Εραμούσπε κι ο φορ Μπάλτσι.

Η Λαμία προσπαθεί να βρει τα πατήματά της μετά την αλλαγή προπονητή και η ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης επιβεβαίωσε την αδυναμία της μέχρι τώρα να κερδίσει στο γήπεδο της, αλλά μπορεί να τη βοηθήσει στη συνέχεια. Είναι φανερό ότι πρέπει να βρει λύση στο σκοράρισμα, αλλά και να πάρει μία νίκη που έχει να γευτεί από την πρεμιέρα και τότε σε εκτός έδρας αγώνα (στο Αγρίνιο). Ο Βόκολος προσπαθεί να βρει λύσεις μετά την επιστροφή του στον πάγκο και περιμένει αντίδραση.