Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε δηλώσεις στο The Ahletic και αναφέρθηκε στους φετινούς του στόχους με τους Μιλγουόκι Μπακς στο ΝΒΑ αλλά και στην ατάκα που του έλεγε ο Βασίλης Σπανούλης στην Εθνική Ελλάδας και τον εκνεύριζε, δίνοντας του όμως και κίνητρο παράλληλα.

Ο Greek Freak ετοιμάζεται για τη 12η σεζόν του στο ΝΒΑ με τους Μπακς, με τους οποίους έχει κατακτήσει και ένα πρωτάθλημα, και σε δηλώσεις του στο The Athletic αναφέρθηκε στους στόχους με το Μιλγουόκι αλλά και στον Σπανούλη.

«Φέτος πρόκληση για εμένα είναι το να είμαι υγιής. Πρόκληση για εμένα είναι το να παίξω στα playoffs, να περάσω τον γαμ… πρώτο γύρο. Να γίνω ακόμα πιο επιβλητικός.

Ο Σπανούλης με έσπρωχνε και με έσπρωχνε και με έσπρωχνε και με έσπρωχνε. Έλεγε «έχεις περισσότερα να δώσεις. Έλα. Όταν εγώ ήμουν 29, ήμουν ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη. Είχα back-to-back τρόπαια. Εσύ τι κάνεις;». Αυτή η συνομιλία με έκανε να καταλάβω πως «πεινάω» για την πρόκληση ξανά», είπε αρχικά ο Αντετοκούνμπο και συνέχισε.

«Φυσικά σε εκνευρίζει αυτό, αλλά σε βάζει σε mood που λες «περίμενε και θα σου δείξω». Δεν ήθελα να απογοητεύσω τον Σπανούλη. Έτσι, με τους Μπακς δεν θέλω να απογοητεύσω τον Ρίβερς. Δεν θέλω να απογοητεύσω τον Λίλαρντ. Δεν θέλω να απογοητεύσω την ομάδα.

Κάθε χρόνος είναι σημαντικός για εμένα, επειδή μία μέρα θα είμαι 35 ή 36 ή 38 και θα λέω «ωωω, πέρασαν τα καλύτερα χρόνια μου και δεν μπόρεσα να κάνω κάτι». Οπότε, πρέπει να κυριαρχήσω».