Ο Λούκας Πακετά της Γουέστ Χαμ κατηγορείται εδώ και καιρό από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για παράνομο στοιχηματισμό και τώρα προστέθηκε και η κατηγορία της παρεμπόδισης των ερευνών, γεγονός που μπορεί να φέρει ακόμη και δια βίου αποκλεισμό.

Ο διεθνής Βραζιλιάνος άσος κατηγορείται από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας για παράνομο στοιχηματισμό, κατηγορία που αντιμετώπισαν κι άλλοι παίκτες της Premier League τα τελευταία χρόνια και τελικά τιμωρήθηκαν. Το ίδιο πιστεύουν όλοι ότι θα γίνει και τώρα, απλά το θέμα είναι το πόσο βαριά θα είναι η τιμωρία.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο 27χρονος παίκτης της Γουέστ Χαμ κατηγορείται πλέον και για παρεμπόδιση των ερευνών, αφού ξεφορτώθηκε το κινητό τηλέφωνο που ήταν μέρος αυτών. Συγκεκριμένα, όταν είχε έρθει στο προσκήνιο το θέμα του παράνομου στοιχηματισμού, η ποδοφαιρική ομοσπονδία είχε κατασχέσει το κινητό τηλέφωνο του Πακετά, ο οποίος αγόρασε άλλο.

Δύο μήνες μετά, πήρε ξανά στα χέρια του το κινητό που είχε κατασχεθεί και όταν η ομοσπονδία το ζήτησε ξανά για περαιτέρω έλεγχο, ο Βραζιλιάνος απάντησε πως το είχε πετάξει επειδή είχε αγοράσει άλλο. Εξήγηση που δεν έπεισε την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, με αποτέλεσμα να τον κατηγορεί τώρα και για παρεμπόδιση της έρευνας, κατηγορία που μπορεί να επιφέρει ακόμη και ποινή δια βίου αποκλεισμού.