Σε αναζήτηση τεχνικού διευθυντή βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκός μετά την παραίτηση του Κάρλος Φρέιτας, η οποία ανακοινώθηκε επίσημα μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στον Εργοτέλη (2-0), με τις εξελίξεις επί του θέματος να αναμένεται να δρομολογηθούν από τη Δευτέρα. Σε μικρότερη κλίμακα η αναζήτηση ποδοσφαιριστή, ύστερα από το ανοικτό «παράθυρο» για μεταγραφή που άφησε ο Αδαμάντιος Πολέμης.

Σε αδιέξοδο βρέθηκε ο Κάρλος Φρέιτας με τον Παναθηναϊκό, όπως τόνισε ο ίδιος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί όπως επιθυμούσε και να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση της διοικούσας επιτροπής, η οποία αφού δεν κατάφερε να τον μεταπείσει, την έκανε δεκτή. Πλέον οι «πράσινοι» στρέφονται στην αντικατάσταση του Πορτογάλου, με κάποια ονόματα να ακούγονται ήδη.

Οι λόγοι που αποχώρησε ο Φρέιτας είναι, οι εξής:
1) Αισθανόταν πολύ άσχημα μετά τις διοικητικές εξελίξεις και την αδυναμία να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός σε μεταγραφές. Πίστευε ότι δεν είχε ρόλο στην ομάδα. Είχε εντοπίσει αρκετούς παίκτες μαζί με τον Κώστα Αντωνίου και τελικά δεν ήρθε κανένας, αν και σε δύο περιπτώσεις οι «πράσινοι» είχαν φθάσει μια ανάσα από την απόκτησή τους (Γέντρισεκ, Ρινάουντο).
2) Ούτε παραχωρήσεις μπορούσε να κάνει σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο ίδιος, διότι ο Φερέιρα είχε ξεκαθαρίσει ότι από τη στιγμή που δεν μπορεί να έρθει κανένας, δεν πρέπει να φύγει και κανένας.
3) Ενοχλήθηκε αφάνταστα όταν έμαθε πριν από λίγες ημέρες ότι το Δ.Σ. αποφάσισε να παραχωρήσει ο Παναθηναϊκός τον Ζιλμπέρτο αν βρει ισάξιο παίκτη να αποκτήσει. «Είναι δυνατόν να το λένε αυτό τώρα, την τελευταία στιγμή; Πού να βρούμε τώρα ισάξιο παίκτη; Είναι δυνατόν να συζητάμε παραχώρηση του Ζιλμπέρτο;». Αυτά έλεγε μετά το Δ.Σ. και τελικά ο Ζιλμπέρτο έμεινε. Ο ίδιος ο Φρέιτας, όμως, είχε ενοχληθεί.
4) Έτοιμος να κάνει δηλώσεις ήταν τις τελευταίες ημέρες για τις επιθέσεις που δεχόταν από τον Τύπο. «Τουρίστα» τον έγραφαν και ο ίδιος ήξερε ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι, διότι ήταν όλα μπλοκαρισμένα από τις διοικητικές εξελίξεις. Και ήταν έξαλλος ότι κάποιοι του χρέωναν το ότι η ομάδα δεν έκανε μεταγραφές, παραχωρήσεις. Χθες δεν ήταν ούτε στο γήπεδο. Αναμένεται να επιστρέψει στην Πορτογαλία την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη.
Φαβορί για τη θέση του Φρέιτας προβάλλει ο Γιάννης Σαμαράς, ο οποίος θα πρέπει να αφήσει τη θέση του στις ακαδημίες, ενώ ήταν υποψήφιος και το καλοκαίρι πριν προσληφθεί ο Πορτογάλος. Ως αουτσάιντερ, τώρα, ακούγεται το όνομα του Γιάσμικο Βέλιτς, ενώ έχει προκύψει και εκείνο του Νίκου Νιόπλια, ο οποίος εκτιμάται στην Παιανία. Οι υποψήφιοι ωστόσο δεν σταματούν εδώ και το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεν «κλείσει» σύντομα το θέμα θα υπάρξουν «πέσουν» κι άλλα ονόματα στο τραπέζι.

Ίσως και παίκτης

Αχτίδα φωτός στο θέμα μεταγραφής άφησε ο Αδαμάντιος Πολέμης, κάτι που δημιούργησε αρκετά ερωτηματικά. Με την μεταγραφική περίοδο να τελειώνει τη Δευτέρα είναι πολύ δύσκολο να αρχίσει επαφές για κάποια μεταγραφή τώρα ο Παναθηναϊκός, οπότε ή υπάρχει ήδη κάποια συμφωνία με ποδοσφαιριστή και απλά θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ή θα γίνουν κάποιες προσεγγίσεις εξπρές και… ό,τι προκύψει.

Δυσαρέσκεια στον κόσμο

Στο τελευταίο λεπτό τους χθεσινού αγώνα οι φίλοι του Παναθηναϊκού φώναξαν συνθήματα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα διοικητικά. «ΠΑΟ, Θρησκεία, Θύρα 13, είστε όλοι υπεύθυνοι γι’ αυτή την ιστορία» ήταν αυτό που κυριάρχησε.

Όλα για όλα στο Κύπελλο

Από σήμερα η προσοχή όλων στις τάξεις του Παναθηναϊκού στρέφεται στον αγώνα ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΟΠΑΠ με την ΑΕΚ την ερχόμενη Τετάρτη. Οι «πράσινοι» καλούνται να ανατρέψουν το 2-0 με το οποίο είχαν ηττηθεί ως γηπεδούχοι στην κοινή έδρα των δύο ομάδων. Το έργο τους είναι δεδομένα δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες για να μη μείνουν εκτός στόχων.

Πηγή: www.sport-fm.gr