Τη δυσκολότερη περιπέτεια της ζωής του βιώνει ο Σβεν Γκόραν Έρικσον. Ο 76χρονος σουηδός προπονητής με θητεία σε πολλές σημαντικές ομάδες, αλλά και στην εθνική ομάδα της Αγγλίας δίνει μάχη με τον καρκίνο και μάλιστα βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Ωστόσο ο ίδιος έχει τονίσει ότι θα παλέψει μέχρι τέλους και ότι δεν θα τα παρατήσει.

«Ελπίζω ότι θα με θυμάστε ως έναν θετικό τύπο που προσπαθούσε να κάνει ό,τι μπορούσε. Μην λυπάστε. Χαμογελάστε. Σας ευχαριστώ για όλα, προπονητές, παίκτες, το κοινό. Ήταν όλα φανταστικά. Φροντίστε τον εαυτό σας, φροντίστε τη ζωή σας και ζήστε την. Αντίο!», αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Έρικσον σε δηλώσεις τους, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Mirror.

«Είχα μια καλή ζωή, ναι. Νομίζω ότι όλοι φοβόμαστε τη μέρα που θα τελειώσει η ζωή, όταν θα πεθάνουμε. Αλλά η ζωή έχει να κάνει και με τον θάνατο. Πρέπει να μάθεις να τον αποδέχεσαι για αυτό που είναι. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος, ο κόσμος θα πει ”Ναι, ήταν καλός άνθρωπος”, αλλά δεν θα το πουν όλοι αυτό» πρόσθεσε ο Σβεν Γκόραν Έρικσον.

Στο ντοκιμαντέρ του Amazon Prime με τίτλο «Sven» και θέμα τη ζωή του, ο 76χρονος Σουηδός στέλνει σημαντικά μηνύματα ζωής, σημειώοντας στο τέλος του βίντεο: «Ναι, έχω καρκίνο, αλλά μην λυπάστε. Χαμογελάστε και θυμηθείτε τις καλές στιγμές. Είναι λυπηρό αλλά είναι όμορφο».


Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας, καθώς και ότι έχει έναν χρόνο ζωής.

«Όλοι καταλαβαίνουν ότι έχω μια ασθένεια που δεν είναι ιάσιμη. Όλοι μαντεύουν ότι πρόκειται για καρκίνο και έτσι είναι. Αλλά πρέπει να παλέψω όσο περισσότερο μπορώ. Στην καλύτερη περίπτωση μου μένει ένας χρόνος. Στη χειρότερη κάποιοι μήνες. Δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος. Είναι καλύτερα να μην το σκέφτεσαι», τόνισε ο Σουηδός, μιλώντας για τη δυσκολότερη μάχη της ζωής του.