Οι Γερμανοί είχαν ανακοινώσει ότι τα μέτρα ασφαλείας στο Euro 2024 θα είναι πολύ αυστηρά και όντως είναι, ένας 27χρονος Youtuber, όμως, ονόματι Μάρβιν Βίλντχαγκε κατάφερε να εκθέσει τους πάντες, διοργανωτές και UEFA, μπαίνοντας στο Allianz Arena ντυμένος μασκότ και έχοντας και συνοδεία δύο ατόμων.

Σε σχέση με το Μουντιάλ 2006, το οποίο επίσης είχε γίνει στη Γερμανία, τα μέτρα ασφαλείας φέτος είναι πολύ πιο αυστηρά, όπως διαβεβαιώνουν οι απεστελμένοι όλων των ΜΜΕ, ελληνικών και μη. Κάθε λίγο και λιγάκι άλλωστε, όταν προσεγγίζει κάποιος το γήπεδο, γίνονται απανωτοί έλεγχοι. Είναι, όμως, στην πραγματικότητα αδύνατο για κάποιον να μπει σε ένα από τα γήπεδα στα οποία διεξάγεται το Euro 2024 χωρίς να έχει εισιτήριο ή διαπίστευση;

Η απάντηση είναι αρνητική και την έδωσε ο Μάρβιν Βίλντχαγκε, ένας 27χρονος Youtuber που κατάφερε να μπει στο Allianz Arena για το ματς της πρεμιέρας ανάμεσα στη Γερμανία και τη Σκωτία έχοντας ντυθεί με τη στολή της μασκότ της διοργάνωσης και έχοντας μαζί του και άλλα δύο άτομα. Κανείς από τους τρεις, φυσικά, δεν είχε κανονική διαπίστευση, με τον youtuber να πλαστογραφεί μία, κανείς από την ασφάλεια του γηπέδου όμως δεν φρόντισε να τους σταματήσει, θεωρώντας προφανώς ότι δεν υπάρχει λόγος να είναι αυστηροί με τη μασκόρ και τους φίλους της…

Έτσι, οι τρεις τους κατάφεραν να μπουν στο γήπεδο της Μπάγερν Μονάχου και όλα κυλούσαν μια χαρά για αυτούς μέχρι που μια υπάλληλος της UEFA θεώρησε περίεργη τη συμπεριφορά του 27χρονου που ήταν ντυμένος μασκόρ και τελικά αποκαλύφθηκε τι ακριβώς έγινε. Μια αποκάλυψη που προκάλεσε εκνευρισμό τόσο στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία όσο και στους διοργανωτές, με την αστυνομία να τονίζει πως οι διοργανωτές είναι αυτοί που ασχολούνται με το θέμα της εισόδου στα γήπεδα.

Όπως και να έχει πάντως, μέχρι να βρουν ποιος φταίει, ο Μάρβιν Βίλντχαγκε ανέβασε βίντεο στο Youtube όπου διηγείται βήμα-βήμα πώς ακριβώς κατάφερε να μπει στο γήπεδο και οι προβολές είναι πάνω από ένα εκατομμύριο.