Η κατάκτηση του Europa Conference League ήταν πραγματικά ένα ιστορικό γεγονός τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό αποδεικνύεται και από τον απίστευτο αριθμό συνεντεύξεων που έδωσαν παίκτες, προπονητής και στελέχη της ομάδας του Πειραιά μέσα σε 48 ώρες.

Οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα, σε συλλογικό επίπεδο, που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο και αυτό αρκεί για να καταλάβει ο καθένας πόσο μεγάλο, πόσο σπουδαίο είναι αυτό που έγινε τη βραδιά της 29ης Μαΐου. Και επειδή ήταν όντως μεγάλο και σπουδαίο, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έδωσαν… 118 συνεντεύξεις μέσα σε 48 ώρες!

Ένας απίστευτος αριθμός, με τον Πιέρ Κοσμίδη, ο οποίος εργάζεται στο Media Operations της UEFA, να αναφέρει τα εξής σε ανάρτησή του στα social media…

«118=25+23+70

Αυτοί δεν είναι απλώς τυχαίοι αριθμοί.

Αυτός ο αριθμός, 118, είναι το σύνολο των συνεντεύξεων παικτών, προπονητών και αξιωματούχων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στον Τελικό του UEFA Europa Conference League στην Αθήνα, την παραμονή του αγώνα (25), πριν από τη σέντρα (23) και μετά τη λήξη του αγώνα (70).

Ενδεχομένως, μεταξύ του μεγαλύτερου αριθμού συνεντεύξεων που παραχώρησε ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος σε ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, ειδικά αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης, όταν 19 τηλεοπτικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς από όλο τον κόσμο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, με άκρως ενορχηστρωμένο τρόπο, για να πάρουν συνέντευξη από τους πρωταγωνιστές. παίκτες, προπονητικό επιτελείο, αξιωματούχους και επιτετραμμένους των νικητών του #UECL #Cup #Olympiacos FC.

Αλληλεπιδρώντας με εκατοντάδες αφοσιωμένους επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, είχα το προνόμιο να είμαι ένας από την ομάδα Media Operations της UEFA στον Τελικό.

Η ομάδα μας Media Ops είχε μια σειρά καθηκόντων, όπως κατανομή θέσεων φωτογράφων και σχετικές υπηρεσίες, οργάνωση και διεξαγωγή συνεντεύξεων, λειτουργία του Media Hub, του Media Tribune, της Mixed Zone, των Flash Areas, τις Συνεντεύξεις Τύπου με βέλτιστο επίπεδο υπηρεσιών, όπως αρμόζει σε έναν Τελικό της UEFA.

Ενώ φίλαθλοι και θεατές παρακολουθούσαν τον Τελικό του #UECL είτε στο Γήπεδο της ΑΕΚ στην Αθήνα, είτε στην τηλεόραση, υπήρχαν εκατοντάδες άτομα που εργάζονταν στα παρασκήνια, προκειμένου να προσφέρουν μια μοναδική ποδοσφαιρική εμπειρία σε όλους: Από το προσωπικό καθαριότητας, τα τηλεοπτικά συνεργεία, εθελοντές, το προσωπικό του Σταδίου και στους αρμόδιους της UEFA, όλοι έκαναν το καλύτερο δυνατό, για να γίνει ο Τελικός μια αξέχαστη εμπειρία».