Ο Ολυμπιακός από χθες τα ξημερώματα ζει τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας του, τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο και η UEFA φρόντισε να παρουσιάσει όλους τους αριθμούς, όλες τις επιδόσεις της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην πορεία προς την κατάκτηση του Europa Conference League.

Η επόμενη μέρα ενός θριάμβου, μιας μεγάλης επιτυχίας, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους «ερυθρόλευκους». Αυτό που ζουν τώρα, όμως, είναι. Αυτή η «επόμενη μέρα» είναι διαφορετική από όλες τις άλλες για την ομάδα του Πειραιά, η οποία έκανε πραγματικότητα το «όνειρο τρελό», που είχαν επί δεκαετίες οι οπαδοί της: Κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο. Και τον κατέκτησε δείχνοντας μέσα στο γήπεδο, παιχνίδι με παιχνίδι, ότι πίστευε όλο και περισσότερο ότι μπορεί να τα καταφέρει. Μέχρι που τα κατάφερε τελικά.

Μία μέρα, λοιπόν, μετά τον τελικό της OPAP Arena και το ιστορικό γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, η UEFA εστίασε στον Ολυμπιακό και στην επιτυχία του. Εστίασε, για την ακρίβεια, στους αριθμούς αυτής της επιτυχίας, στο πώς έφτασε σε αυτή, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις επιδόσεις της ομάδας του Μεντιλίμπαρ, ο οποίος έγραψε το όνομά του με ολόχρυσα γράμματα στην ιστορία τόσο του συλλόγου όσο και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με 2.846 σωστές πάσες σε 3.720 προσπάθειες, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ποσοστό 75,12%, ενώ στα 9 παιχνίδια τους στη διοργάνωση μέτρησαν 7 νίκες και 2 ήττες. Οι Πειραιώτες πέτυχαν 19 γκολ σε αυτούς τους 9 αγώνες, έχοντας κατά μέσο όρο 2,12 ανά ματς, ενώ δέχθηκαν 10 (1,12 ανά παιχνίδι).

Από εκεί και πέρα, η συνολική κατοχή μπάλας του Ολυμπιακού ήταν κατά μέσο όρο στο 45,23%, ενώ ενδιαφέρον έχουν και οι αριθμοί που περιγράφουν την επιθετική και την ανασταλτική συμπεριφορά του. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν συνολικά 390 επιθετικές προσπάθειες και κατέγραψαν 122 τελικές προσπάθειες, με τις 47 εξ αυτών να είναι προς την εστία.

Σε ό,τι αφορά την ανασταλτική λειτουργία, οι Πειραιώτες ανέκτησαν 409 φορές την κατοχή της μπάλας (45,45 ανά ματς) ενώ έκαναν συνολικά και 138 τάκλιν. Επίσης, είχαν 16 ασίστ 41 κόρνερ, πήραν 23 κίτρινες κάρτες (2,56 ανά παιχνίδι) και μία κόκκινη, ενώ έκαναν 104 φάουλ και κέρδισαν 98.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους τερματοφύλακες, με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη να κάνει εκπληκτικά πράγματα και να ξεχωρίζει, η UEFA μέτρησε 30 αποκρούσεις, ενώ η ομάδα του Μεντιλίμπαρ κατάφερε να κρατήσει τέσσερις φορές ανέπαφη την εστία της. Και η μία εξ αυτών ήταν στα 120 λεπτά του τελικού με τη Φιορεντίνα.