Ο Παναθηναϊκός κινείται ήδη στο ρυθμό του Φατίχ Τερίμ. Ο τούρκος προπονητής προσγειώθηκε χθες (27/12) στην Ελλάδα και συναντήθηκε με τους ποδοσφαιριστές, που θα έχει πλέον στη διάθεσή του. Κι ενώ το πώς θα τα πάει στο αγωνιστικό σκέλος αποτελεί ερώτημα, που θα απαντηθεί στον αγωνιστικό χώρο, στο «γήπεδο» των social media οι «πράσινοι» έχουν ήδη κερδίσει.

Μέσα σε λίγες ώρες και με δεδομένη την κάλυψη που έλαβε η πρόσληψή του από τον Παναθηναϊκό στα τουρκικά ΜΜΕ, οι «πράσινοι» είδαν τους αριθμούς των followers τους στα social media να καταγράφουν σημαντική αύξηση. Χαρακτηριστικό είναι πως πριν την ανακοίνωση του Τερίμ, το «τριφύλλι» είχε κάτι παραπάνω από 500.000 ακόλουθους στο Instagram. Πλέον, αυτός ο αριθμός αγγίζει τους 620.000.

Δύο από τους λόγους μπορεί να είναι πως ο ίδιος ο Τερίμ έχει ευρεία βάση θαυμαστών (fanbase) με 2,3 εκατομμύρια ακόλουθους στη συγκεκριμένη πλατφόρμα social media, ενώ και η κόρη του, Μπούσε Τερίμ, που είναι μία από τις πιο ισχυρές influencers της Τουρκίας, έδωσε ώθηση στον Παναθηναϊκό, καθώς έκανε ανάρτηση για την πρόσληψη του πατέρα της στους «πράσινους». Παράλληλα, ο ελληνικός σύλλογος ξεπέρασε και το φράγμα των 100.000 followers στο Twitter, όπου κι εκεί ο Τερίμ αγγίζει τα 1,5 εκατομμύρια «πιστούς».

Με τον 70χρονο τούρκο τεχνικό να θεωρείται ήρωας στη χώρα του για τα επιτεύγματά του με την Εθνική Τουρκίας και τη Γαλατασαράι (κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα και το Europa League), είναι λογικό να υπάρχει ενδιαφέρον για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Γι’ αυτό, άλλωστε, και ο Ατζούν Ιλιτζαλί θέλει να πάρει τα δικαιώματα των εντός έδρας αναμετρήσεων του Παναθηναϊκού στα social media, προκειμένου να τα διαχειριστεί στη γειτονική χώρα.

Στο 1 εκατ. ευρώ οι ετήσιες αποδοχές του Τερίμ

Ο Φατίχ Τερίμ υπέγραψε με τον Παναθηναϊκό συμβόλαιο το οποίο θα έχει διάρκεια 1,5 έτους, ενώ οι ετήσιες αποδοχές του θα φτάνουν «καθαρά» το 1 εκατ ευρώ.

Παράλληλα έχουν προβλεφθεί και υψηλά μπόνους σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου ή μίας «μεγάλης» πορείας του «τριφυλλιού» σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Συγκεκριμένα: εφόσον ο Παναθηναϊκός κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα λάβει ως μπόνους 250.000 ευρώ. Σε περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, θα λάβει πριμ 100.000 ευρώ. Εάν ο Παναθηναϊκός παίξει σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, θα πληρωθεί 100.000 ευρώ, αν παίξει σε τελικό, 200.000 ευρώ κι αν σηκώσει ευρωπαϊκό τρόπαιο, 300.000 ευρώ. Στις παροχές που προβλέπονται στο συμβόλαιο του Τερίμ, υπάρχουν ακόμα νοικιασμένο σπίτι, όχημα το οποίο θα υποδείξει ο σύλλογος και 6 εισιτήρια μετ’ επιστροφής για την Τουρκία.