Άνω-κάτω είναι η Σαχτάρ Ντόνετσκ και ο λόγος είναι το γεγονός ότι ένας παίκτης της ομάδας Νέων, η οποία αγωνίζεται στο Youth League, το αντίστοιχο Champions League, έχει εξαφανιστεί μετά τον αγώνα με την Αντβέρπ στο Βέλγιο στις 4 Οκτωβρίου και κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται.

Ο Ολεξάντερ Ροσπούτκο, για τον οποίο ο λόγος, φερόταν να έχει συμφωνήσει στις 3 Οκτωβρίου για την ανανέωση του συμβολαίου του με την ουκρανική ομάδα αλλά μετά το ματς με τους Βέλγους στις 4 του μήνα εξασφανίστηκε… Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής δεν εμφανίστηκε ποτέ για την επιβίβαση στο αεροπλάνο με το οποίο η ομάδα της Σαχτάρ θα επέστρεφε στη βάση της και κανείς δεν έχει νέα του από τότε.

Το γεγονός ότι έχουν περάσει 8 μέρες σημαίνει ότι η ομάδα του Ντόνετσκ έχει τη δυνατότητα, αν το επιθυμεί, να προχωρήσει σε λύση του συμβολαίου του αλλά το πρώτο ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι το να βρεθεί και να είναι καλά στην υγεία του.

Για το θέμα που έχει προκύψει τοποθετήθηκε και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουκρανίας αναφέροντας τα εξής στην επίσημη ιστοσελίδα της…

«Επιβεβαιώνουμε ότι ο Ολεξάντερ Ροσπούτκο δεν επέστρεψε στην Ουκρανία μετά τον αγώνα με την Αντβέρπ. Ο παίκτης έλαβε την κάρτα επιβίβασής του και δεν εμφανίστηκε για να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Δεν μπορούμε να πούμε πού πήγε, δεν έχουμε πληροφορίες. Ο σύλλογος ελπίζει ο παίκτης να επιστρέψει σύντομα. Του έχουμε γράψει επίσημη επιστολή απαιτώντας να επιστρέψει εντός πέντε ημερών».