Το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Ατρόμητο για την 1η αγωνιστική της Stoiximan Super League αποδείχθηκε πολύ εύκολο για τον Παναθηναϊκό που πήρε τη νίκη με 5-0 και είναι στη 2η θέση και στο -3 από τον Ολυμπιακό, τον οποίο αντιμετωπίζει εκτός έδρας στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τους Πράσινους που δεν άργησαν καθόλου να βγουν στην επίθεση και μόλις στο 3′ άνοιξαν το σκορ με την κεφαλιά του Τζούριτσιτς μετά τη σέντρα του Μλαντένοβιτς (1-0). Από πολύ νωρίς, επομένως, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε το προβάδισμα και από εκεί και πέρα όλοι περίμεναν ανάλογη συνέχεια ώστε να απλοποιηθούν πολύ τα πράγματα από νωρίς.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι ναι μεν είχαν κατοχή μπάλας αλλά όχι και φάσεις, με τους Περιστεριώτες, από την άλλη πλευρά, να βγαίνουν επικίνδυνα στην αντεπίθεση 2-3 φορές, χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν ευκαιρία και να πλησιάσουν στο γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να ισορροπήσουν την κατάσταση αλλά δεν μπορούσαν και στο 33′ τα πράγματα ξεκαθάρισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό: Ο Τζούριτσιτς έδωσε στον Παλάσιος και αυτός με πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα για το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο και κυνήγησε και τρίτο γκολ πριν το ημίχρονο, το οποίο και πέτυχε χάρη στο VAR. Στο 41′ ο Ασεβέδο ανέτρεψε τον Παλάσιος, το παιχνίδι συνεχίστηκε και ο διαιτητής κλήθηκε να πάει στο VAR με την πρώτη ευκαιρία για να δει τη φάση. Την είδε, έδειξε κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Ατρόμητου και πέναλτι για τους Πράσινους, με τον Σπόραρ να εκτελεί και να κάνει το 3-0.

Όλα, πλέον, είχαν κριθεί και το θέμα από εκεί και πέρα ήταν οι γηπεδούχοι θα ανέβαζαν κι άλλο το σκορ ή θα έριχναν ρυθμό και θα περίμεναν το τέλος του αγώνα. Η απάντηση, λοιπόν, ήρθε στο 60′, όταν ο Σπόραρ εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Έρλινγκμαρκ, απέφυγε και τον Τσιντώτα και πάσαρε στον Τζούριτσιτς που πέτυχε το δεύτερό του γκολ για το 4-0.

Κάπου εκεί οι δύο προπονητές άρχισαν τις αλλαγές και ένας από τους παίκτες που μπήκαν για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Ζέκα, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς. Η βραδιά, όμως, δεν ήταν τόσο καλή όσο θα ήθελε ο 35χρονος χαφ αφού στο 86′ είδε την κόκκινη κάρτα επειδή πήγε επικίνδυνα με τις τάπες στο γόνατο του Κεσχρίντα που πρόλαβε να τσιμπήσει τη μπάλα.

Άσχημο ως γεγονός, το φινάλε όμως ήταν όμορφο για την ομάδα του Γιοβάνοβις αφού στο 92′ έβαλε και 5ο γκολ (5-0) με τον Γερεμέγεφ που ακούμπησε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος μετά την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Παλάσιος.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (79′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Γεντβάι (58′ Αράο), Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιλένα (58′ Ζέκα), Παλάσιος, Τζούριτσιτς (79′ Ιωαννίδης), Βέρμπιτς, Σπόραρ (69′ Γερεμέγεφ).

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Κεσχρίντα (88′ Κιβρακίδης), Τζαβέλλας, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Γκονζάλες (57′ Φρίντγιονσον), Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα (46′ Ιμερέκοφ), Καμαρά, Βαλένσια (68′ Κουέν), Βέργος (68′ Αντζιέλσκι).