Το «φλερτ» του Παναθηναϊκού με τον Λούκα Βιλντόζα είχε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Σχεδόν από τα μέσα της περασμένης αγωνιστικής σεζόν. Και λίγο μετά την έναρξη της μεταγραφικής offseason απλά επισημοποιήθηκε η σπουδαία κίνηση των «πρασίνων» να εντάξουν στο δυναμικό τους έναν από τους καλύτερος combo guards της Euroleague.

«Όλοι ονειρεύονται να παίζουν στα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός»

«Είναι ωραίο να παίρνεις μέρος σε αυτά τα ντέρμπι. Όλοι οι παίκτες θέλουν και τους αρέσει να αγωνίζονται σε αυτά τα ματς. Είτε παίζεις εντός έδρας και έχεις τους φιλάθλους μαζί σου, είτε παίζεις εκτός έδρας και τους έχεις εναντίον σου. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να παίξουμε μπάσκετ. Άλλωστε μέσα στο παρκέ είναι πέντε εναντίον πέντε. Οι φίλαθλοι μπορεί να κάνουν τη δική τους δουλειά, αλλά μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ είναι μόνο οι παίκτες. Και ο καλύτερος θα κερδίζει… » ήταν τα λόγια του Βιλντόζα, ο οποίος περιμένει πώς και πώς να «συστηθεί» στο κοινό του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (6/10, 21:15) για την πρεμιέρα της Euroleague.

«Είχα στεναχωρηθεί που δεν έπαιξα μπροστά στον κόσμο μας κατά τη διάρκεια του τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος αλλά στο πρώτο παιχνίδι ματς για την Euroleague απέναντι στον Ολυμπιακό θα δώσω το 100% για να τους δείξω τι αξίζω…» συνέχισε ο 28χρονος γκαρντ, ο οποίος αναφέρθηκε και στους λόγους που τον οδήγησαν να πει το «ναι» στον Παναθηναϊκό:

«Μόλις είδα ότι ανέλαβε την ομάδα ο κόουτς Αταμάν, είδα τους παίκτες που υπέγραφαν και ήθελαν να υπογράψουν, αμέσως κατάλαβα το μεγαλεπήβολο σχέδιο που υπάρχει στην ομάδα και δεν το σκέφτηκα καθόλου. Είδα ότι έχτιζαν κάτι μεγάλο και σημαντικό στον Παναθηναϊκό. Και ήθελα και εγώ από τη πλευρά μου να γίνω κομμάτι του νέου ξεκινήματος στην ομάδα»,.

«Ο Αταμάν μεταδίδει και στους παίκτες αυτή τη σιγουριά»

Για τον φετινό Παναθηναϊκό και τον πήχη των προσδοκιών που έχει ανέβει αρκετά ψηλά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ο Βιλντόζα είπε: «Πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα. Διαθέτουμε εξαιρετικά ονόματα στο ρόστερ, προπονητικό τιμ που έχει πραγματοποιήσει σπουδαία πράγματα στο παρελθόν ωστόσο χρειαζόμαστε ακόμα χρόνο προκειμένου να χτίσουμε την μεταξύ μας χημεία. Μέσα από τις προπονήσεις και μέσα από τη δουλειά θα καταφέρουμε να τη βρούμε».

Ενώ σε ερώτηση για το αν ο Εργκίν Αταμάν μεταδίδει αυτή τη σιγουριά και στην καθημερινότητα των προπονήσεων, ανέφερε: «Έχουμε το υλικό και την ομάδα προκειμένου να τα καταφέρουμε. Ο κόουτς Αταμάν το λέει και το πιστεύει. Και το πιστεύουμε και εμείς. Όμως θα κοιτάμε βήμα-βήμα τις κινήσεις ώστε να φτάσουμε στο σημείο να πετύχουμε τον στόχο μας».

Πηγή: gazzetta