Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήξερε ότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μπενιαμίν Βέρμπιτς και Γιώργο Βαγιαννίδη για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ τη Δευτέρα (25/9) αλλά τελικά προέκυψε πρόβλημα και με τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, με συνέπεια να μείνει και αυτός εκτός αποστολής.

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη τους επί της Βιγιαρεάλ στο Europa League οι Πράσινοι θέλουν να πάρουν το τρίποντο και κόντρα στην Ένωση ώστε να την αφήσουν στο -7 (οι δύο ομάδες θα έχουν ούτως ή άλλως από ένα παιχνίδι λιγότερο) και παράλληλα να παραμείνουν στο -1 από τον Ολυμπιακό.

Σε αυτή την προσπάθεια, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια ούτε του Αϊτόρ, ο οποίος πρόσφατα επέστρεψε και στα γκολ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του την περσινή σεζόν. Ο Ισπανός άσος έχει ενοχλήσεις σε δάχτυλο του ποδιού του και δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, με αποτέλεσμα ο Γιοβάνοβιτς να τον αφήσει εκτός αποστολής.

Εκτός, όπως είχε φανεί από το Σάββατο (23/9), έμεινε και ο Βέρμπιτς, όπως και ο Βαγιαννίδης που ήταν δεδομένο ότι δεν θα προλάβαινε το ντέρμπι, με τον Γιοβάνοβιτς να παίρνει στην αποστολή τούς εξής: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλο, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδη, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Πάλμερ – Μπράουν, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρα, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα και Αράο.