Η Εθνική Πολωνίας δεν τα πάει καλά στα προκριματικά του Euro 2024 και το κλίμα είχε βαρύνει πολύ για τον Φερνάντο Σάντος, με την ήττα με 2-0 από την Αλβανία να αποδεικνύεται και μοιραία για τον Πορτογάλο τεχνικό αφού ανακοινώθηκε και επισήμως η απόλυσή του.

Ο Σάντος, ο οποίος είναι από τους πιο αγαπητούς προπονητές στους Έλληνες φιλαθλους έχοντας εργαστεί στην ΑΕΚ, στον ΠΑΟΚ και φυσικά στην Εθνική ομάδα της χώρας μας, είχε αναλάβει την Πολωνία τον περασμένο Ιανουάριο αλλά τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά.

Η ήττα από την Αλβανία είχε ως συνέπεια η ομάδα να μείνει στην 4η θέση του ομίλου της στα προκριματικά του Euro 2024, στο -4 από τους Αλβανούς και στο -2 από Τσεχία και Μολδαβία, με αποτέλεσμα η υπομονή της πολωνικής ομοσπονδίας να εξαντληθεί και να ανακοινωθεί η απόλυσή του.

«Ευχαριστώ τον Φερνάντο Σάντος και του εύχομαι καλή συνέχεια στις επόμενες προκλήσεις της καριέρας του», είπε σχετικά ο πρόεδρός της, Τσέζαρι Κούλεζα, με τον Πορτογάλο προπονητή να λέει τα εξής: «Παρόλο που η συνεργασία μας σταματά, είμαι ευγνώμων που ήμουν στον πάγκο της Πολωνίας και εύχομαι τα καλύτερα στους ανθρώπους της που με υποδέχτηκαν πολύ καλά όσο ζούσα εδώ».