Στις 8 Φεβρουαρίου συγκαλείται η Διοικητική Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου με θέμα την παράταση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστικών.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έκανε δεκτό σχετικό αίτημα που έθεσαν πριν από λίγες ημέρες οι δεκαπέντε από τους συνολικά δεκαεπτά αντεισαγγελείς του Ανωτάτου δικαστηρίου προκειμένου να πάρουν θέση για ένα θέμα το οποίο έχει δημιουργήσει αντιδράσεις στους κόλπους της δικαιοσύνης και όχι μόνο. Εισηγητής στην Ολομέλεια θα είναι ο εισαγγελέας κ. Παρασκευιάδης.

Παράλληλα αναμένεται να οριστεί και από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου νέα ημερομηνία για την Ολομέλεια του Ανωτάτου δικαστηρίου η οποία αναβλήθηκε με επίσημη αιτιολογία ότι δεν ήταν έτοιμη η εισηγήτρια αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Ειρήνη Κιουρτσόγλου.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της αύξησης ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τους δικαστές άνοιξε με  πρωτοβουλία της Προέδρου του Αρείου Πάγου  και έχει προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από το σύνολο των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, τις δικαστικές ενώσεις,  πανεπιστημιακούς, πολιτικά κόμματα ενώ σαφή θέση κατά της κίνησης με δεδομένη τη συνταγματική απαγόρευση έχει λάβει και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.