Δυο «μαφιόζικα» χτυπήματα σε μαγαζιά μέσα στη Μυτιλήνη απασχολούν τις αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για δύο ξεχωριστά περιστατικά, που έγιναν τις νυκτερινές ώρες μεταξύ Τετάρτης και Πέμπτης, όμως πρόκειται ταυτόχρονα και για συμβάντα που προκαλούν ανησυχία, αφού προφανής στόχος των δραστών ήταν να τρομοκρατήσουν και να απειλήσουν. Ένας εμπρησμός σε φούρνο και τέσσερις πυροβολισμοί σε κομμωτήριο μέσα σε μια νύχτα «εγκαινιάζουν» ουσιαστικά μια νέας μορφής βία στην πόλη της Μυτιλήνης.

Είναι η δεύτερη φορά που, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του φούρνου «Άγιος Νικόλαος» στην Επάνω Σκάλα, το κατάστημά του γίνεται στόχος εμπρηστών. Το Νοέμβριο του 2008, πάλι παραμονές εορτών, άγνωστος ή άγνωστοι, αφού παραβίασαν το χώρο του πρατηρίου του μαγαζιού, έβαλαν φωτιά τοποθετώντας εύφλεκτα υλικά μέσα σε συρτάρι. Τότε το πρατήριο είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός, ενώ οι φλόγες είχαν προκαλέσει φθορές και μέσα στο εργαστήριο του παραδοσιακού φούρνου, που δουλεύει με ξύλα. Δυο χρόνια μετά, οι δράστες «χτύπησαν» ξανά, αυτήν τη φορά όμως στο εργαστήριο του φούρνου, και πάλι σε μια περίοδο αιχμής, παραμονές Χριστουγέννων.

Στις 21:15 το βράδυ, όταν το μαγαζί ήταν κλειστό, ξέσπασε πυρκαγιά στο μαγαζί που έγινε αντιληπτή από περιοίκους, οι οποίοι ειδοποίησαν αμέσως την Πυροσβεστική. Οι δράστες μπήκαν στο εργαστήριο του μαγαζιού από ανασφάλιστο παράθυρο, ενώ αν η φωτιά είχε προκληθεί μεταμεσονύκτιες ώρες σίγουρα θα είχε αργήσει να γίνει αντιληπτή και οι ζημιές θα ήταν πολύ μεγαλύτερες.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες προσπάθησαν και πάλι να κάψουν το πρατήριο του φούρνου του αφού έκλεψαν το συρτάρι της ταμειακής μηχανής, όπου σύμφωνα με τον ίδιο υπήρχε το ποσό των 300 ευρώ, έριξαν και πάλι οινόπνευμα μέσα σε συρτάρι και τσουβάλια στην εξωτερική του πλευρά. Ωστόσο, η φωτιά που πήγε ν’ ανάψει, έσβησε χωρίς να προλάβει να προκαλέσει ζημιές.

Μετά την πρώτη φωτιά, ο ιδιοκτήτης είχε φροντίσει ν’ ασφαλίσει το μαγαζί για πυρκαγιά προκειμένου ν’ αποφύγει μια νέα οικονομική ζημιά. Το μαγαζί θα πρέπει να εξεταστεί από εμπειρογνώμονες και ο ίδιος εκτιμά ότι για τουλάχιστον μία εβδομάδα δε θα μπορέσει να λειτουργήσει, μέχρι να επισκευαστούν οι ζημιές.

Λίγες ώρες αργότερα, τις νυκτερινές ώρες μεταξύ Τετάρτης και Πέμπτης, και συγκεκριμένα στις 4:00 τα ξημερώματα, ένα νέο «μαφιόζικο χτύπημα» συνέβη, αυτήν τη φορά στην οδό Αεροπόρου Γιανναρέλλη. Άγνωστοι πυροβόλησαν «εναντίον» ενός κομμωτηρίου που διατηρεί ένας νεαρός Ιρανός, σπάζοντας την εξωτερική του βιτρίνα. Η Αστυνομία βρήκε έξω από το μαγαζί τέσσερις κάλυκες, ενώ ο ίδιος ο ιδιοκτήτης δηλώνει πλήρη άγνοια για το ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες και ποιος ο λόγος της επίθεσης εναντίον του καταστήματός του.

Το ίδιο δηλώνουν και καταστηματάρχες γειτονικών μαγαζιών. «Έμαθα αργά για το περιστατικό. Δεν ξέρω τι μπορεί να έγινε και δεν έχει συμβεί στο παρελθόν κάποιο περίεργο περιστατικό στο κομμωτήριο. Πέσαμε από τα σύννεφα όταν το μάθαμε. Δε γίνονται τέτοια πράγματα», μας είπε ο ιδιοκτήτης πρακτορείου.

Πηγή: emprosnet.gr