«Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε τα τρία μας παιδιά» ήταν τα πρώτα λόγια του Μάνου Δασκαλάκη μετά το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας που δείχνει ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση της εγκληματικής ενέργειας.

«Κεραυνοβολήθηκα για δεύτερη φορά, αλλά δεν αιφνιδιάστηκα γιατί πλέον με όλα αυτά που είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν το περίμενα» τόνισε ο Μάνος Δασκαλάκης και σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά, αλλά δεν θέλω να πω κάτι άλλο τώρα. Να σχηματιστεί πρώτα δικογραφία, να πάρω αντίγραφο και μετά θα τοποθετηθώ. Θα δηλώσω ξανά υποστήριξη κατηγορίας» δήλωσε ο πατέρας των νεκρών παιδιών από την Πάτρα όπως μετέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (21/6) η εκπομπή του Mega LiveNews.

«Δεν αμφισβητώ το πόρισμα Καρακούκη – Καλογριά. Θεωρώ ότι έχει γίνει ενδελεχής έρευνα» συμπλήρωσε.

Στη ΓΑΔΑ η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών βρίσκεται από περίπου τη μία το μεσημέρι η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα η οποία καταθέτει στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση για τους ασφυκτικούς θανάτους των δύο εκ των τριών παιδιών της αδερφής της.

Μέσω του συνηγόρου της προφυλακισμένης αδερφή της, Όθωνα Παπαδόπουλου, όπως πληροφορήθηκε το Newsbeast η Δήμητρα Πισπιρίγκου είναι «ψύχραιμη και πανέτοιμη» για να δώσει απαντήσεις, αναφορικά με τα περιστατικά στην Πάτρα και στην Αθήνα.

Δήμητρα Πισπιρίγκου

Επιμένει πως είναι αθώα η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Κωνσταντίνο Ζάρδα πως είναι αθώα ενώ ο ίδιος μιλώντας στο Newsbeast την Τρίτη (21/6) τόνισε πως δεν έχει πάρει ακόμη στα χέρια του το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι είναι αθώα. Όλα τα μέλη της οικογένειας της είναι στην ίδια κατάσταση αγωνίας με την πελάτισσά μου. Αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που ακούγεται ότι συμβαίνει, θέλουν να πιστεύουν ότι δεν είναι αλήθεια, ότι το πόρισμα δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, ”δεν μπορεί να είναι έτσι” λένε» υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Ζάρδας.

«Αναμένουμε να λάβουμε στα χέρια μας το πόρισμα που φέρεται ότι έχει κατατεθεί προκειμένου να το δώσουμε στους τεχνικούς μας συμβούλους και να ζητήσουμε από αυτούς να το αξιολογήσουν ώστε να μας πουν εγγράφως τις απόψεις τους» ανέφερε ο δικηγόρος, στον οποίο ανέθεσε η ανακρίτρια την υπεράσπιση της μητέρας των τριών νεκρών κοριτσιών από την Πάτρα.

«Δεν μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχει περίπτωση να της αποδοθούν ευθύνες για δολοφονικές ενέργειες και για τα άλλα δύο παιδιά. Ούτως ή άλλως δεν μπορεί να πιστέψει πως της έχουν αποδοθεί εγκληματικές ευθύνες και για το πρώτο παιδί» πρόσθεσε.

Ρούλα Πισπιρίγκου - Μάνος Δασκαλάκης

Θάνατος Μαλένας: Τι προδίδουν τα τραύματα από νύχι στο πρόσωπό της

Σημάδια από νύχια φέρεται να βρέθηκαν στο πρόσωπο της Μαλένας αναφέρεται στο πόρισμα των ιατροδικαστών.

Μια γυναίκα άφησε στο πρόσωπο της μικρής, τα σημάδια από τα νύχια της, επισημαίνεται σε ρεπορτάζ του Mega ενώ η εξιστόρηση των γεγονότων από την 33χρονη που είδε μπροστά στα μάτια της, την κόρη της να αφήνει την τελευταία της πνοή, ακούγεται πλέον, πιο ανατριχιαστική από ποτέ.

Οι ειδικοί κατά τις ίδιες πληροφορίες μέτρησαν τα νύχια της Μαλένας και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αυτά τα τραύματα στο πρόσωπο δεν προήλθαν από εκείνη. Το παιδί δεν ξυνόταν στον ύπνο του, όπως είχε πει η μητέρα του.

Οι επιστημονικές έρευνες προχώρησαν μάλιστα ένα βήμα παρακάτω. Τα τραύματα στο στόμα και στη μύτη της Μαλένας προκλήθηκαν όπως διαπιστώθηκε από γυναικεία νύχια, που όπως φαίνεται έκοψαν πρόωρα το νήμα της ζωής της.

Σε συνέντευξή της, στην Αγγελική Νικολούλη, η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κάνει εικασίες για τα σημάδια στο πρόσωπο της κόρης της και δήλωνε ανήξερη.

Το πόρισμα για την Μαλένα και την Ίριδα

Στο ιατροδικαστικό πόρισμα για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτίων θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στο βίαιο μηχανισμό θανάτου».

«Εν συνεχεία, με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής: νεκροψιακά / παθολογοανατομικά / φωτογραφικά ευρήματα» επισημαίνεται.

Πόρισμα Πάτρα