Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου η μη κερδοσκοπική εταιρεία Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού και ο ΙΑΝΟΣ διοργανώνει εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ προκειμένου να γιορτάσει τα 30 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου «Η καρδιά του παιδιού».

Ο σύλλογος στηρίζει τα καρδιοπαθή παιδιά και τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα αγωνίζεται για τη βελτίωση της κοινωνικής ένταξης τους καθώς επίσης και για την εργασιακή τους αποκατάσταση.

Αφορμή για την ίδρυση του συλλόγου από την Αθηνά Βαρέλα-Κολτσιδοπούλου το 1981, ήταν ένα τάμα που έκανε μετά τη σωτηρία του καρδιοπαθούς παιδιού της.

Στην Ελλάδα λειτουργούν σήμερα τρία παιδοκαρδιοχειρουργικά κέντρα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, στο Ωνάσειο και πρόσφατα στο Μητέρα.

Τα έσοδα του Συλλόγου προέρχονται από τις συνδρομές των μελών του, από δωρεές ιδιωτών και εταιρειών καθώς και από διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη διάρκεια του έτους

Το 1996 το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» εξασφάλισε στο σύλλογο ιδιόκτητο γραφείο στην οδό Αιόλου 104 και από τότε δεν έπαψε να τον στηρίζει. Το 2004 εκδόθηκε οδηγός προς τους γονείς, και αργότερα ακολούθησαν άλλες δύο εκδόσεις του, αρχικά με τη στήριξη της Alpha Bank και στη συνέχεια με τη βοήθεια της Marfin Bank.

Η μεγαλύτερη βοήθεια ωστόσο για όλα τα μέλη δεν παύει να είναι η συγκίνηση ενός γονιού και το γέλιο ενός παιδιού, που επιστρέφει στη ζωή του θεραπευμένο.

Στην εκδήλωση στις 13 Δεκεμβρίου θα παραστούν διαπρεπείς παιδοκαρδιοχειρουργοί και παιδοκαρδιολόγοι οι οποίοι θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και κοινού.