Για τα ανώνυμα τηλεφωνήματα τα οποία δέχθηκε δημοσιογράφος της εκπομπής T-Live και αφορούσαν τον πατέρα των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα, Μάνο Δασκαλάκη, μίλησε ο δικηγόρος της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος το μεσημέρι της Τετάρτης (20/04).

«Είναι ένα θέμα, τα ανώνυμα τηλεφωνήματα, που έχω κρατήσει να το συζητήσω στο προσεχές επισκεπτήριο, το οποίο μάλλον θα είναι μετά τις ημέρες των γιορτών. Σηκώνει πολλή συζήτηση και πολλή κριτική. Δεν νομίζω ότι σχετίζεται άμεσα – τουλάχιστον στην παρούσα φάση – με την κατηγορία που αντιμετωπίζουμε» ανέφερε αρχικά ο Όθων Παπαδόπουλος στην εκπομπή T- Live.

«Δείχνει μια άλλη διάθεση και κατατείνει προς μια άλλη κατεύθυνση. Δεν είμαι σίγουρος αν πράγματι πρόκειται για την εντολέα μου. Είναι κάτι το οποίο θα συζητήσω μαζί της και θα το κρίνω μετά τη συζήτηση που θα κάνω», είπε ο δικηγόρος.

Σε ότι αφορά το πρώτο τηλεφώνημα στο οποίο η άγνωστη φωνή, ανέφερε «να ψάξετε τον κύριο Δασκαλάκη, πού μένει, και θα βρείτε την αιτία που πέθανε η Τζωρτζίνα. Είναι με καινούρια κοπέλα, στην Αθήνα», ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου τόνισε πως: «Είναι μια φράση με δυο τμήματα και δεν ξέρω ποιο είναι το πιο σημαντικό γι’ αυτόν που την ξεστομίζει. Τι τον ενδιαφέρει περισσότερο; Το πρώτο τμήμα που λέει “δείτε, τι κάνει και πού είναι το συγκεκριμένο πρόσωπο”; Ή τα δεύτερο τμήμα που αφήνει περαιτέρω υπόνοια για το θέμα του μικρού κοριτσιού; Ειλικρινά δεν ξέρω είναι θέμα οπτικής πως το αντιμετωπίζει ο καθένας. Εάν είναι μια συμπεριφορά παράδοξη, αλλόκοτη, εάν θέλετε μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε και ιδιαίτερη. Και πάλι εγώ έχω κάποιες ενστάσεις για το αν θα μπορέσει να αποτελέσει αντικειμενικό στοιχείο που μπορεί να αξιολογηθεί».

Τέλος, ο Όθωνας Παπαδόπουλος πρόσθεσε πως: «Εάν κάποιος είναι περίεργος ή χειρίζεται τις προσωπικές του υποθέσεις με τρόπο παράδοξο ή με τρόπο που δεν συμφωνούμε, δεν σημαίνει ότι άμεσα θα πρέπει να του αποδοθεί μια αξιόποινη πράξη που είναι ακόμη υπό έρευνα και σε ανακριτική διαδικασία και για την οποία συλλέγονται στοιχεία. Η αποστολή μου καθαρά ως υπερασπιστού είναι να περιοριστώ στην κατηγορία που της έχει αποδοθεί από το κατηγορητήριο. Εκεί έχουμε επικεντρωθεί».