Υπό δρακόντεια μέτρα έφτασε η Ρούλα Πισπιρίγκου στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η κατηγορούμενη, λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και έχοντας στο πλευρό της τους δικηγόρους της, Όθωνα Παπαδόπουλο και Κωνσταντίνο Ζάρδα.

Κατά τη μεταγωγή της, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε συνεχώς σκυμμένο το κεφάλι της ενώ το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο στο σημείο την αποδοκίμασε φωνάζοντας «Θάνατος, θάνατος, ψόφα». Άνδρες των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ έσπρωχναν τον κόσμο, τεχνικούς και δημοσιογράφους, για να μην την πλησιάσουν καθώς φοβούνταν ότι θα την λιντσάρουν.

Η 33χρονη αναμένεται να αρνηθεί την ανθρωποκτονία από πρόθεση και ότι ήταν εκείνη που χορήγησε την κεταμίνη, ρίχνοντας τις ευθύνες στους γιατρούς.

«Θα φέρω ό,τι τεχνική υπάρχει για να αποδείξω την αλήθεια και όχι σαν μερικούς, μερικούς που κάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα για να φανούν “άγιοι”» είναι το μήνυμα που στέλνει η Ρούλα Πισπιρίγκου και σε μια κίνηση τακτικής, όπως ερμηνεύεται, καταθέτει αίτηση διαζυγίου. Η μητέρα και η αδελφή της, που βρίσκονται στο πλευρό της, υποστηρίζουν ότι ο Μάνος Δασκαλάκης ξυλοκοπούσε την 33χρονη. «Χρησιμοποιήθηκε ως εξιλαστήριο θύμα» λέει η οικογένεια πεπεισμένη για την αθωότητα της κατηγορούμενης και κάνει λόγο για «άτομα εμμονικά με τη Ρούλα».