Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, η κλοπή σιδηροδρομικού υλικού που έλαβε χώρα στις 28 Φεβρουαρίου το βράδυ, σε αποθήκη του ΟΣΕ στη Ροδοδάφνη Αιγίου.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ταυτοποίηθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών και πρόκειται για δύο ημεδαπούς Ρομά, ηλικίας 25 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δράστες στις 28 Φεβρουαρίου το απόγευμα μετέβησαν στην αποθήκη του ΟΣΕ, με φορτηγό ιδιοκτησίας της αδερφής του 20χρονου και αφαίρεσαν πέντε τόνους σιδήρου τους οποίους φόρτωσαν στο φορτηγό.

Κατά τη διαφυγή τους δεν κατάφεραν να εξέλθουν της αποθήκης με το φορτηγό, με αποτέλεσμα να κινηθούν πεζοί, εγκαταλείποντας το φορτηγό.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το φορτηγό ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης της κλοπής, ενώ οι πέντε τόνοι σιδήρου κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της αποθήκης του ΟΣΕ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.