Ένας Σομαλός, ηλικίας 32 ετών, συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία με την κατηγορία ότι έκανε παραγγελίες διαφόρων προϊόντων μέσω του διαδικτύου, με κλεμμένα στοιχεία από πιστωτικές κάρτες ανυποψίαστων πολιτών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε με την καταγγελία υπεύθυνου ασφάλειας εταιρείας διαχείρισης ιστοσελίδων του διαδικτύου ότι άγνωστοι δράστες πραγματοποίησαν δύο παραγγελίες αγοράς προϊόντων, από ηλεκτρονικό κατάστημα που διαχειρίζεται η εταιρεία του, χρησιμοποιώντας κλεμμένα στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Οι συγκεκριμένες παραγγελίες αμφισβητήθηκαν ως προς την εγκυρότητά τους, από εταιρεία τραπεζικών συναλλαγών (PAYPAL), μέσω της οποίας οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικές παραγγελίες στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο της έρευνας των αστυνομικών συνελήφθη χθες το μεσημέρι εντοπίστηκε ο 32χρονος αλλοδαπός, τη στιγμή που παραλάμβανε την παραγγελία που είχε κάνει, από υποκατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στο Γαλάτσι.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνιστά και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου:

-Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές που πραγματοποιούν μέσω του διαδικτύου

-Σε περιπτώσεις συναλλαγών και για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησής τους, κατά την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών, θα πρέπει να ελέγχουν αν η ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν είναι έγκυρη και να επιλέγουν για τις αγορές τους, μόνο γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες

-Να χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards) στις διαδικτυακές αγορές τους, ώστε να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο το ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί άμεσα, ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα προσθήκης χρημάτων μόνο όταν υπάρξει ανάγκη, προκειμένου να διεκπεραιώνονται με ασφάλεια οι διαδικτυακές συναλλαγές