Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την απόφαση της δικαιοσύνης σχετικά με την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens που αφορά την υπογραφή της της σύμβασης 8002 της Siemens και του ΟΤΕ. Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στο πρώτο μέρος της αγόρευσης της, εισηγήθηκε των ενοχή 11 κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων και των φερόμενων ως βασικών πρωταγωνιστών στη διακίνηση του μαύρου χρήματος μέσω off shore εταιριών αλλά και παροχής συμβούλων που λειτουργούσαν ως «πλυντήρια» αλλά και με μετρητά από χέρι σε χέρι.
Η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι 11 κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών πρώην στελέχη της ελληνικής εταιρίας, όπως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και ο Χρήστος Καραβέλας, αποδίδοντάς τους την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση καθώς και, ανά περίπτωση, πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ενώ ενοχή ζήτησε και για πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της μητρικής εταιρίας.
Την ίδια ώρα, πρότεινε την πλήρη απαλλαγή συνολικά πέντε κατηγορούμενων. Για τους τέσσερις που εμφανίζονται να είχαν το ρόλο παρένθετου προσώπου στις «ωφέλιμες πληρωμές» η εισαγγελέας εξέφρασε τις αμφιβολίες της ότι διέπραξαν τις πράξεις που τους αποδίδονται ενώ ζήτησε την απαλλαγή του κατηγορούμενου Γερμανού διευθύνοντα σύμβουλου της μητρικής Siemens, διαπιστώνοντας έλλειψη δόλου
Στην αγόρευση της η εισαγγελέας απέδωσε κεντρικό ρόλο στον Μιχάλη Χριστοφοράκο εκφράζοντας την άποψη ότι στην περίπτωση του δεν ισχύει κανένα δεδικασμένο από τις αποφάσεις της γερμανικής δικαιοσύνης τις οποίες επικαλείται η υπεράσπιση του. «Γνώριζε και ενέκρινε όλες τις παράνομες πληρωμές» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός ενώ τόνισε πως με τον συγκατηγορούμενο του πρώην στέλεχος της εταιρίας «είχαν κατανείμει τους ρόλους» με τον έναν να χρηματίζει με το 8% επί του συνολικού κόστους της σύμβασης την κατώτερη βαθμίδα του ΟΤΕ και «τον Χριστοφοράκο με το 2% την ανώτερη βαθμίδα και άλλες επαφές του». Κατά την εισαγγελέα η παρούσα υπόθεση έχει διαφορετικό χρόνο τέλεσης και διαφορετικά εμπλεκόμενα πρόσωπα από εκείνα για τα οποία δικάστηκε στη Γερμανία. Εκτίμησε μάλιστα η κ. Σκερπανιά πως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος στις καταθέσεις του στην Γερμανία προσπάθησε να πείσει ότι τα χρήματα που του καταλογίζεται πως διακίνησε αφορούσαν αποκλειστικά χρηματισμό κομμάτων, ώστε να αντιμετωπίσει κατηγορία μόνο για παράνομες χορηγίες και όχι για χρηματισμούς κρατικών υπαλλήλων.
Η Εισαγγελέας καταλόγισε στον κατηγορούμενο για την επίτευξη της σύμβασης 8002 την διακίνηση ποσών που υπερβαίνουν τα 7 εκατομμύρια ευρώ, μέσω πολυδαίδαλων διαδρομών, αλλά και πολλά εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά όπως η περίπτωση βαλίτσας που του είχε παραδοθεί στο αεροδρόμιο της Γενεύης με 2 εκατομμύρια μάρκα. Η αγόρευση της εισαγγελέως θα συνεχίσει την Τετάρτη.