Εντοπίστηκε και δεύτερη χειροβομβίδα πριν από λίγο στο προαύλιο του ΣΚΑΪ.  Είχε προηγηθεί σχετικό τηλεφώνημα στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού από άγνωστο που προειδοποίησε για την τοποθέτηση της βόμβας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δεύτερη χειροβομβίδα εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από την πρώτη, σε παρτέρι.

Οι δυο χειροβομβίδες θα περισυλλεγούν από τα αρμόδια συνεργεία εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και εγκληματολογικών ερευνών.

Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και την προανάκριση, διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Η πρώτη χειροβομβίδα εντοπίστηκε από εργαζόμενο του σταθμού λίγο πριν τη μία το μεσημέρι.

«Η εκτόξευση μιας χειροβομβίδας εναντίον ενός τηλεοπτικού σταθμού είναι πράξη που ανασύρει στη μνήμη άλλες, σκοτεινές εποχές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας, σημειώνοντας πως «με την ενέργεια αυτή κάποιοι επιχειρούν να διαταράξουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών».

Για «προσπάθεια κάποιων να πλήξουν την ελεύθερη έκφραση των ιδεών, την ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία», η οποία ωστόσο, όπως ανέφερε, δεν έχει αποτέλεσμα, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου.

«Η ρίψη χειροβομβίδας στο σταθμό ΣΚΑΪ συνιστά μια άκρως επικίνδυνη ενέργεια που στρέφεται ενάντια στη δημοκρατία και την ενημέρωση», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ελπίδα αυτό που συνέβη στο ΣΚΑΪ να «είναι ένα άθλιο μεμονωμένο γεγονός και όχι «απόπειρα φιμώσεως των ελεύθερων φωνών» εξέφρασε ο ΛΑΟΣ σε ανακοίνωσή του.