Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι 34 οπαδοί του ΠΑΟΚ, που συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, κατηγορούμενοι για επεισόδια και επιθέσεις μεταξύ χούλιγκαν.

Η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε χώρους όπου στεγάζονται εφτά σύνδεσμοι οπαδών του ΠΑΟΚ, κυρίως της δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς και σε σπίτια υπόπτων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι zastava, όπλα κρότου – λάμψης, τσεκούρια, μαχαίρια, σπαθιά, σιδηρογροθιές, ρόπαλα, ζυγαριές ακριβείας καθώς και μικροποσότητες ναρκωτικών.

Οι έρευνες για τη δράση των χούλιγκαν ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, με αφορμή επίθεση σε βάρος οπαδού του ‘Αρη στο Δερβένι, από οπαδούς της ομάδας που επέβαιναν σε λεωφορείο και επέστρεφαν από αγώνα. Από τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου που ακολούθησαν, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τους πρωταγωνιστές -φυσικούς και ηθικούς- των συμπλοκών ανάμεσα σε οπαδούς της Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων στις συνομιλίες καταγράφονται λεπτομέρειες για σειρά επιθέσεων, όπως αυτή εναντίον οπαδών του ‘Αρη, πριν από 1,5 μήνα, μετά τον τελικό των ομάδων Κ17 ανάμεσα σε ‘Αρη και ΠΑΟΚ ή την επίθεση που δέχτηκαν αστυνομικοί έξω από το γήπεδο της Τούμπας πριν από τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο για τα πλέι-οφ του πρωταθλήματος. Από τις συνομιλίες προκύπτει ότι οι χούλιγκαν σχεδίαζαν «χτύπημα» με βόμβες μολότοφ σε καφέ που βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο του ‘Αρη.

Η δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 57 άτομα, τα οποία αναζητούνται, με βαρύτατες κατηγορίες εναντίον τους.