Για υποκλοπή, αποκρυπτογράφηση και παράνομη διανομή τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος, μέσω διαδικτύου συνελήφθη στην Αθήνα 44χρονος αλλοδαπός από τη Συρία, ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρονικών ειδών.

Τη μήνυση για τη δορυφορική πειρατεία υπέβαλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανώνυμη εταιρία παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο 44χρονος διέθετε από το κατάστημα του παράνομες ειδικές συσκευές αποκωδικοποίησης και στη συνέχεια διαμοίραζε το κωδικοποιημένο τηλεοπτικό σήμα, μέσω διαδικτύου. Η οικονομική ζημιά της εταιρείας ανέρχεται σε 489.600 ευρώ, μέρος της οποίας είναι ζημιά του ελληνικού δημοσίου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα του 44χρονου  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ένας προγραμματιστής καρτών.
• Δύο εξωτερικές φορητές μνήμες
• Τέσσερις κάρτες πρόσβασης σε ψηφιακά συνδρομητικά πακέτα.
• Ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος περιείχε αρχεία με οδηγίες και λογισμικό, που χρησιμοποιείται για τον προγραμματισμό καρτών και δεκτών πρόσβασης σε ψηφιακά συνδρομητικά πακέτα, καθώς και αρχείο με λίστα ατόμων, στους οποίους ο συλληφθείς παρείχε παράνομη πρόσβαση σε ψηφιακά συνδρομητικά πακέτα.

Στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμα ένα άτομο, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί. Εκτιμάται ότι από παρόμοιες περιπτώσεις την τριετία 2008-2010 η συνολική ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται στο ποσό των 17.907.540 ευρώ.