Προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε ένας 45χρονος Λαρισαίος στην καταγωγή που διαμένει τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο.

Ο 45χρονος συνελήφθη μαζί με έναν 34χρονο Αλβανό το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και κατηγορούνται για κατοχή και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Ο 34χρονος αλλοδαπός ζήτησε και πήρε προθεσμία, ενώ απολογήθηκε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου.

Οι δύο άντρες συνελήφθησαν, όπως γράφει το thessalianews.gr από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου μετά από παρακολούθηση και αξιοποίηση πληροφοριών, που τους ήθελαν να κάνουν διακίνηση ναρκωτικών. Πιο συγκεκριμένα, κάτοικοι της Καλλιθέας ενημέρωσαν τους αστυνομικούς της δίωξης ότι στην περιοχή το τελευταίο διάστημα κινούνταν ύποπτα ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και ανέφεραν υποψίες για διακίνηση ναρκωτικών. Έτσι, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα και να θέσουν σε παρακολούθηση τους δύο άντρες.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, σταμάτησαν το Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν οι δύο άντρες και έκαναν έλεγχο. Στη συνέχεια, έκαναν έρευνες στα σπίτια τους, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά 8 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 31 χάπια έκστασι, μία ζυγαριά ακριβείας και 8 κινητά τηλέφωνα.

Η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών διαπιστώθηκε ότι ήταν αλβανικής προέλευσης. Όπως υποστήριξε στην ανακρίτρια ο 45χρονος, ο ίδιος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και είχε αναλάβει να μεταφέρει τα ναρκωτικά από την Αθήνα στο Ρέθυμνο πριν από λίγες ημέρες, όπως του είχε ζητήσει ο 34χρονος Αλβανός. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, ο ίδιος δέχθηκε αντί του ποσού των 1000 ευρώ και ενός κιλού κάνναβης, να μεταβεί στην Αθήνα.

Εκεί, καθ υπόδειξη του 34χρονου, συναντήθηκε με έναν δεύτερο Αλβανό, από τον οποίο προμηθεύτηκε τα οκτώ κιλά κάνναβης σε οκτώ συσκευασίες. Τα φόρτωσε στο Ι.Χ. με το οποίο επέστρεψε στο Ρέθυμνο, όπου παρέδωσε το αυτοκίνητο και τα κλειδιά στον 34χρονο Αλβανό. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ο 34χρονος δεν κατάφερε να τα φυλάξει σε ασφαλές μέρος, με αποτέλεσμα να του ζητήσει να τα κρύψει στο σπίτι του μέχρι νεοτέρας. Εκεί, βρέθηκε η ποσότητα των ναρκωτικών από τους αστυνομικούς. Ο 45χρονος, που στο παρελθόν διέμενε στα Χανιά, είναι παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών και είχε αποφυλακιστεί – με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στην Ασφάλεια Χανίων – πριν μικρό χρονικό διάστημα, αφού ήταν και πάλι προφυλακισμένος για υποθέσεις ναρκωτικών.

Από την πλευρά του ο 34χρονος Αλβανός, ενώ αρχικά φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς όσα υποστήριξε και ο 45χρονος, στη συνέχεια αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και σήμερα απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας.