Δύο είναι τα στοιχεία-κλειδιά που, σύμφωνα με την Αστυνομία, μπορεί να οδηγήσουν στην εξιχνίαση της κινηματογραφικής κλοπής του ΑΤΜ από το κατάστημα της Παγκρήτιας Τράπεζας, στον κεντρικό δρόμο της Αγίας Βαρβάρας, τα ξημερώματα της παραμονής των Χριστουγέννων.

Το πρώτο στοιχείο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», είναι κάποιες κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν στον τόπο του συμβάντος. Εκτιμάται ότι ανήκουν σε έναν από τους δράστες, ο οποίος ενδεχομένως τραυματίστηκε στη διάρκεια της επιχείρησης «ξηλώματος» του μηχανήματος αυτόματης ανάληψης.

Αν οι αστυνομικοί έχουν «πέσει» μέσα στην εκτίμηση τους, τότε πολύ σύντομα θα έχουν στη διάθεση τους την ταυτότητα ενός εκ των δραστών. Το δεύτερο στοιχείο αφορά την… κλασική πλέον διαδικασία της σάρωσης κεραιών. Με τη συνδρομή των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, η Αστυνομία θα ζητήσει λίστα με τα τηλέφωνα που ενεργοποιήθηκαν χρονικά την επίμαχη ώρα και ανάλογα με τα αποτελέσματα της τηλεφωνικής δραστηριότητας, θα ζητηθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου υπόπτων αριθμών.

Η διαδικασία αυτή συνιστά «αλάνθαστη συνταγή» που έχει «ξεκλειδώσει» έρευνες σε πάρα πολλές υποθέσεις διάπραξης αξιόποινων πράξεων. Επιπλέον γίνεται έρευνα για τη συλλογή οπτικού υλικού από άλλες κάμερες ασφαλείας κατά μήκος της διαδρομής την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες πριν το χτύπημα.

Δεδομένο θεωρείται ότι οι ένοπλοι κουκουλοφόροι πριν «ξηλώσουν» το ΑΤΜ, έκλεψαν ένα φορτωτή από μάντρα οικοδομικών υλικών στην Αγία Βαρβάρα καθώς επίσης και ένα 4χ4 ιδιοκτησίας κατοίκου του οικισμού.

Όσον αφορά τη λεία των δραστών, θα ξεκαθαριστεί σήμερα με το άνοιγμα της τράπεζας. Το βέβαιο είναι ότι το ΑΤΜ είχε εφοδιαστεί με το ποσό των 40.000 ευρώ λόγω του εορταστικού τριημέρου.

Μέχρι και χθες όμως δεν είχε αποσαφηνιστεί ο αριθμός των τραπεζικών συναλλαγών μέσω του συγκεκριμένου μηχανήματος.