Αύριο απολογούνται η 40χρονη παρουσιάστρια ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού και ο 65χρονος αντικέρ, στα χέρια των οποίων βρέθηκε από την Αστυνομία ο πολύτιμος πίνακας του κορυφαίου φλαμανδού ζωγράφου Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς που είχε κλαπεί τον Ιούνιο τους 2001 από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Γάνδης, στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κατάθεση που έχει δώσει αρχαιολόγος και αποτελεί μέρος της δικογραφίας πιστοποιείται ότι όντως πρόκειται για το γνωστό έργο του φλαμανδού ζωγράφου που εκλάπη από το Βέλγιο και αναζητούσε η Ιντερπόλ.

Σημαντικό ρόλο για τη σύλληψη των δύο κατηγορουμένων έπαιξε η πληροφορία του ιδιωτικού αστυνομικού Γιώργου Τσούκαλη ότι η παρουσιάστρια έχει στην κατοχή της τον πίνακα του Ρούμπενς και σχεδιάζει με τη βοήθεια του αντικέρ να τον πουλήσει έναντι άγνωστου χρηματικού ποσού.

Αμέσως άρχισε η παρακολούθησή τους από την Αστυνομία. Όπως αναφέρει αστυνομικός του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας «Την 1η Σεπτεμβρίου 2011 εντόπισαν τον αντικέρ να εξέρχεται από το κατάστημα του, να κρατά μια μεγάλη μαύρη σακούλα και να κατευθύνεται προς τη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα έφτασε σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας όπου διέμενε η παρουσιάστρια, της παρέδωσε την μαύρη σακούλα και κατευθύνθηκαν μαζί προς το κέντρο της Γλυφάδας, πιθανόν να επιβιβασθούν σε κάποιο ταξί.

Τότε δόθηκε εντολή να ακινητοποιηθούν και να ελεγχθούν και διαπιστώθηκε ότι μέσα στην σακούλα υπήρχε ένας πίνακας».

Η 40χρονη παρουσιάστρια αρνείται πάντως πως ο πίνακας ήταν δικός της υποστηρίζοντας ότι της τον δώρισε στη Ρόδο, το 2003, ένας φίλος της με τον οποίο επρόκειτο μάλιστα να παντρευτούν. Τον τελευταίο καιρό, όπως υποστηρίζει, έμαθε την αξία του και αποφάσισε να τον πουλήσει.