Ένας 42χρονος διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 14 μη νόμιμους μετανάστες, συνελήφθη χθες το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή των Λουτρών Έβρου. Οκτώ από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ, τρεις υπήκοοι Πακιστάν, δύο υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Τουρκίας.

Ειδικότερα, στην Επαρχιακή Οδό Φερών – Αλεξανδρούπολης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 42χρονο να οδηγεί Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό δέματα με άχυρο. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, αυτός δε συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από αυτούς.

Λίγο πιο κάτω ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε σε φυγή, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του φορτηγού, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος προωθούσε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα 14 μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στην καρότσα του οχήματος.

Στην κατοχή του βρέθηκε μια νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το όχημα, που οδηγούσε ο δράστης έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ ο αριθμός πλαισίου του οχήματος αντιστοιχεί σε φορτηγό, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή, στις 11 Ιουνίου 2015, σε αστυνομική υπηρεσία της Κατερίνης.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 42χρονου περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της κλοπής, της πλαστογραφίας, της κατοχής ναρκωτικών και της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.