Απορρίφθηκε εκ νέου η αίτηση του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του στην υπόθεση της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από τα δημοτικά ταμεία.
Είναι η δεύτερη φορά που το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Θεσσαλονίκης απορρίπτει την αίτηση του Β. Παπαγεωργόπουλο. Η πρώτη ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν, όπως σήμερα, επικαλούμενος σοβαρότατους λόγους υγείας, ζητούσε να αποφυλακιστεί, λόγω της προσφυγής του στον Άρειο Πάγο, όπου έχει ήδη ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου, το οποίο -ως γνωστόν- εξετάζοντας την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης σε δεύτερο βαθμό, τον καταδίκασε σε κάθειρξη 12 ετών. Η συζήτηση στον Άρειο Πάγο, κατά πληροφορίες, έχει προσδιοριστεί για τον προσεχή Οκτώβρη.
Σε αντίθεση με την προηγούμενη διαδικασία ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους του, οι οποίοι στάθηκαν στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο εντολέας τους και που, κατά τους ίδιους, επιδεινώνονται συνεχώς.
Στο δικαστήριο κατέθεσε ο θεράπων γιατρός του τέως δημάρχου, Αστέριος Δεληγιάννης, που αναφέρθηκε στις συνεχείς αγγειοπλαστικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Β. Παπαγεωργόπουλος, περιγράφοντας με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση της υγείας του. Μάλιστα, ο μάρτυρας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι εάν ο επί τρεις τετραετίες δήμαρχος Θεσσαλονίκης παραμείνει στη φυλακή τότε κινδυνεύει να πεθάνει, δεδομένων των συνθηκών κράτησής του.
Ο εισαγγελέας της έδρας Βαγγέλης Μιχαήλος εισηγήθηκε να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης, υπό τον όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, πρόταση που είχε διατυπώσει και τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν πάλι κληρώθηκε ως εισαγγελέας στο Αναστολών.
Η εισαγγελική πρόταση δημιούργησε προς στιγμήν προσδοκίες στη σύζυγο του Β. Παπαγεωργόπουλου, Ελένη, όπως επίσης στους συγγενείς και φίλους του, που παρέστησαν στο ακροατήριο, ότι ο τέως δήμαρχος θα επέστρεφε στο σπίτι του, ύστερα από δυόμισι χρόνια εγκλεισμού. Οι ελπίδες τους -όμως- γκρεμίστηκαν, μόλις άκουσαν την ετυμηγορία από τα χείλη της προεδρεύουσας του δικαστηρίου, η οποία, πάντως, περιορίστηκε απλά να εκφωνήσει την απόφαση των δικαστών, χωρίς να ανακοινώσει εάν αυτήν ελήφθη ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία.