«Όχι» κατά πλειοψηφία είπαν οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου του Πειραιά στο αίτημα του Σάββα Ξηρού, ο οποίος ζητούσε να διακοπεί η ποινή του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ προκειμένου να παραμένει νοσηλευόμενος για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει μετά την έκρηξη βόμβας στα χέρια του που είχε γίνει στις 29 Ιουνίου 2002 στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο καταδικασμένος για την υπόθεση της 17Ν Σάββας Ξηρός ζητούσε να επιτραπεί ουσιαστικά να εκτίσει την ποινή του στο νοσοκομείο, καθώς από τη σύλληψή του μέχρι και σήμερα που έχουν συμπληρωθεί εννέα χρόνια κράτησής τους έχει επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Ωστόσο, η εισαγγελέας της έδρας και οι δύο από τους τρεις δικαστές που είχαν και τον αποφασιστικό λόγο απέρριψαν το αίτημα του κατηγορούμενου, παρά το γεγονός ότι όλοι οι γιατροί που εξετάστηκαν στο δικαστήριο αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα υγείας του Σ. Ξηρού τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.