Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το κύμα ανομίας στην ελληνική κοινωνία, με τους πολίτες να επιβάλουν αυτό που νομίζουν ότι είναι το δίκιο τους, προχωρώντας σε πράξεις που προσλαμβάνουν χαρακτήρα «αναρχίας» και που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να γίνουν και εγκληματικές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε χτες στο Κερατσίνι. Επιβάτης αστικού λεωφορείου, που δεν είχε εισιτήριο, άνοιξε πυρ εναντίον ελεγκτή του ΟΑΣΑ, τραυματίζοντάς τον με πυροβόλο όπλο στην κοιλιά! Ο άτυχος υπάλληλος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Την Κυριακή το βράδυ μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» εισέβαλαν στην Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Κορίνθου, αφαίρεσαν και έκαψαν περίπου 1.000 κλήσεις που είχαν βεβαιωθεί σε βάρος οδηγών, οι οποίοι είχαν αρνηθεί να πληρώσουν το αντίτιμο των διοδίων.

Εις βάρος των μελών του κινήματος σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθεί σήμερα μία γυναίκα που συνελήφθη στην Πάτρα μετά το πέρασμά της από τα διόδια του Ζευγολατιού χωρίς να πληρώσει.