Ένας 55χρονος κάτοικος Νοτίου Πηλίου παραπέμφθηκε την Τετάρτη στον Εισαγγελέα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και μη ανακοίνωση ανεύρεσης πτώματος.

Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος ο οποίος είναι επαγγελματίας αλιέας, δεν παραδέχτηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια αλλά αποδέχτηκε την κατηγορία της μη ανακοίνωσης ανεύρεσης πτώματος όπως αναφέρει το τοπικό μέσο thenewspaper.gr.

Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, το Λιμεναρχείο Βόλου είχε προβεί με ανακοίνωση « ανέσυρε στα δίχτυα του τον άτυχο 74χρονο ψαροντουφεκά, ωστόσο τον ξανάριξε στη θάλασσα, χωρίς να ενημερώσει τις Αρχές».

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2021 ένας 74χρονος συνταξιούχος τραπεζικός, επιχείρησε να πάει για υποβρύχιο ψάρεμα. Εντοπίστηκε νεκρός νωρίς το πρωί της Κυριακής 12 Σεπτεμβρίου, μετά από κινητοποίηση των αρχών, γιατί δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν οι συγγενείς του. Ο γιος του έχε μεταβεί στην παραλία της Μελάνης, όπου εντόπισε το αυτοκίνητο τα ξημερώματα της Κυριακής και αμέσως ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου ακινήτων το Λιμεναρχείο. Στην περιοχή έπλευσαν άμεσα δύο σκάφη από τη Σκιάθο και τον Βόλο και ένα περιπολικό με ιδιώτη δύτη που έκαναν έρευνες με προβολείς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά ο άτυχος άντρας εντοπίστηκε κοντά σε βράχο, βυθισμένος σε απόσταση πέντε μέτρων από την ακτή και σε μικρό βάθος.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 21 μηνών με τριετή αναστολή