Θύμα σπείρας απατεώνων έπεσε μια 63χρονη γυναίκα από την Αλβανία, η οποία διαμένει στη Σαντορίνη, καθώς πείστηκε να παραδώσει χρηματικό ποσό ύψους περίπου 100.000 ευρώ σε υποτιθέμενη αστυνομικό.

Η περιπέτεια της ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, όταν άγνωστοι της τηλεφώνησαν και προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς λέγοντας ότι ο γιος της έχει εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο με δική του υπαιτιότητα και ότι θα προφυλακιστεί. Οι απατεώνες υποστήριξαν ότι μπορεί «να γλιτώσει το παιδί» αρκεί η 63χρονη Αλβανίδα να πληρώσει ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό, όπως κι έγινε. Η γυναίκα πείστηκε, συναντήθηκε με άλλη γυναίκα μέλος της σπείρας και της έδωσε 98.500 ευρώ που είχε, νομίζοντας ότι έκανε συναλλαγή με αστυνομικούς.

Όταν κατάλαβε την απάτη, απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας του νησιού και τελικά, αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας, η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στο «κόλπο». Ο λόγος για υπηκόους Βουλγαρίας, που ενδεχομένως γνώριζαν «πρόσωπα και πράματα» πριν προβούν στη συγκεκριμένη πράξη.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, είναι πλέον στη διάθεσή της Δικαιοσύνης.