Η αυτοαποκαλούμενη ομάδα ΜΑΖ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων) ανέλαβε, με κείμενο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για τη φωτιά στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Tsakiris Family A.E., στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Στο κείμενο που αναρτήθηκε τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η πράξη συνδέεται με τη θανάτωση ζώων, ενώ εξαπολύονται απειλές για ανάλογη ενέργεια στο μέλλον σε περίπτωση που, όπως αναφέρεται, «το ξαναχτίσετε».

Η ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό της αυγοπαραγωγικής εταιρίας TSAKIRIS FAMILY στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η λύπη σας για την κατεστραμμένη “περιουσία” σας αποτελεί πηγή διασκέδασης για μας. Δεν είστε επιχειρηματίες, είστε δολοφόνοι εκατομμυρίων ζώων. Χιλιάδες ζώα κάθε μέρα πεθαίνουν υπό άθλιες συνθήκες για τη γεύση της σάρκας τους, προσφέροντας ανυπολόγιστα κέρδη στα αφεντικά. Αισθανόμενα όντα που μπορούν να νιώσουν κάθε συναίσθημα που νιώθουμε κι εμείς, αντιμετωπίζονται ως πρώτη ύλη της καπιταλιστικής παραγωγής.

Σε ένα κόσμο που η εξόντωση των ανυπεράσπιστων (ζώων) αποτελεί κανονικότητα, εμείς αρνούμαστε να είμαστε μέρος της. Αρνούμαστε να κοιτάμε παθητικά τη σφαγή και πολεμάμε με φωτιά. Δεν περιμένουμε να «έρθει η ώρα» να ασχοληθούμε με τα ζώα όπως μας ζητάνε οι γραφικοί επαγγελματίες επαναστάτες. Ορίζουμε εμείς ότι η κατάλληλη ώρα είναι τώρα και προχωράμε με ανυποχώρητο αγώνα.

Μέχρι να κλείσει και το τελευταίο Άουσβιτς των ζώων.

ALF/KLM.

ΥΓ1: Αν το ξαναχτίσετε, θα το ξανακάψουμε.

ΥΓ2: Υπάρχουν πολλά σκουπίδια που με τον ένα τροπο ή τον άλλο συμβάλουν στην εξόντωση των ζώων. Μακράν τα αθλιότερα από αυτά είναι οι κρεατοφάγοι οικολόγοι».

ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑ ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στις εγκαταστάσεις γνωστής εταιρείας που εδρεύει στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης. Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση 20 πυροσβέστες με 9 πυροσβεστικά οχήματα.Η φωτιά έχει κάψει μεγάλο μέρος της έδρας της εταιρείας «ΑΒΓΑ ΤΣΑΚΙΡΗ Α.Ε.», μία εταιρεία με δραστηριότητα από το 1963. Η αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή ΒΙΝΤΕΟ: Politesoraiokastrou.gr Oraiokastrou

Posted by Polites Oraiokastrou on Thursday, August 22, 2024

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η ανακοίνωση που είχε εκδώσει η εταιρεία ανέφερε τα εξής: «Χθες το βράδυ 22 Αυγούστου, βιώσαμε μία πολύ σημαντική απώλεια ως οικογένεια αλλά και ως επιχείρηση.

Από άγνωστη προς το παρόν αιτία, ξέσπασε πυρκαγιά στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας μας στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, που κατέστρεψε ολοσχερώς όλες τις υποδομές. Ευτυχώς όμως, δεν υπήρξε κανένας απολύτως κίνδυνος για το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησής μας.

Στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις φιλοξενούνταν η διοίκηση, οι οικονομικές και εμπορικές υπηρεσίες, οι υποδομές τυποποίησης των αβγών καθώς και τα logistics.

Καθοριστικό όμως για την επόμενη μέρα αποτελεί το γεγονός ότι, συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία των παραγωγικών μας εγκαταστάσεων (πτηνοτροφεία), καθώς και της μονάδας παραγωγής ζωοτροφών που βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες από αυτές της έδρας.

Σε κάθε περίπτωση είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι, από σήμερα κιόλας φροντίζουμε όλοι μαζί για την επανεγκατάσταση μας και την άμεση επανεκκίνηση των κρίσιμων υπηρεσίων μας, ώστε να παραμείνουμε λειτουργικοί και προσηλωμένοι στο στόχο μας. Την όσο το δυνατόν ταχύτερη συνέχιση της δραστηριότητας μας και την εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς.

Προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορούν, η θέληση της οικογενείας μας αλλά και η θερμή στήριξη του προσωπικού μας.

Τέλος, με ιδιαίτερη συγκίνηση θέλω να ευχαριστήσω θερμά, για την ειλικρινή στήριξη σας και για τα μηνύματα συμπαράστασης που λαμβάνω από χθες το βράδυ.

Προχωράμε με το ίδιο πάθος και τις δεσμεύσεις της Tsakiris Family, στις Αξίες που μας χαρακτηρίζουν από το 1963 έως και σήμερα.

Με εκτίμηση

Παύλος Τσακίρης
CEO/ TSAKIRIS FAMILY ΑΕ».