Περισσότερες λεπτομέρειες για τον εμπρησμό στο πευκοδάσος της Ύδρας έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό ρεπόρτερ των εφημερίδων «τα Νέα» και το «Βήμα», Βασίλη Λαμπρόπουλο, αρχικά ο καπετάνιος υποστήριζε πως την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, ο ίδιος βρισκόταν στην καμπίνα του, ενώ οι επιβάτες από το Καζακστάν υποστήριξαν ότι εκείνοι βρίσκονταν μέσα στη θαλαμηγό και έβλεπαν αγώνα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Οι νέες μαρτυρίες, όμως, αλλάζουν άρδην τη συγκεκριμένη εικόνα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη νέα κατάθεση, ο καπετάνιος υποστήριξε και ο υποπλοίαρχος επιβεβαίωσε πως είχε οργανωθεί μπάρμπεκιου στην παραλία της Ύδρας. «Εγώ είχα πάει σε έναν διπλανό βράχο. Άρχισα να εκτοξεύω βεγγαλικά, αλλά ένα από τα 15 πυροτεχνήματα πήγε προς το δάσος», φέρεται να είπε ο πλοίαρχος στην κατάθεσή του.

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, του πλοιάρχου, έγινε προσπάθεια μόλις ξέσπασε η φωτιά να φύγουν οι επιβάτες από την παραλία της Ύδρας. Ακόμα, ο καπετάνιος φέρεται με πυροσβεστήρα να προσπάθησε να σβήσει την αρχική εστία της πυρκαγιάς. Η προσπάθειά του «έπεσε στο κενό» και γρήγορα αποχώρησε για τη θαλαμηγό.