Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τον προπονητή τάε κβον ντο από την Ηλιούπολη, ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία του βιασμού. Το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή συνολικά 50 ετών.

Μια από τις καταγγέλλουσες μίλησε στην κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR και δήλωσε δικαιωμένη για την απόφαση του δικαστηρίου και πως από σήμερα κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της.

«Αισθάνθηκα τρομερή δικαίωση, τρομερή συγκίνηση και αισθάνθηκα ότι πλέον δεν είμαι το θύμα. Δηλαδή σαν να ξεκίνησε η ζωή μου σήμερα. Δεν είμαι πια ένα θύμα. Καινούργια αρχή και μεγάλη δύναμη που είχα κρυμμένη μέσα μου τόσα χρόνια και συνειδητοποίησα ότι υπάρχει», ανέφερε η μια από τις πέντε καταγγέλλουσες.

«Η διαδικασία ήταν επίπονη»

«Έπρεπε να μπούμε σε μεγάλη διαδικασία και επίπονη για να επανέλθουν κάποιες μνήμες που είχαν διαγραφεί λόγω άμυνας του οργανισμού. Η προτεραιότητα μας ήταν να δώσουμε δύναμη σε όλα τα κορίτσια που βιώνουν το ίδιο πράγμα. Μας αντιμετώπισαν με τρομερό σεβασμό. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίας και φάνηκαν όλα. Δηλαδή και τα ψέματα του (…) γιατί μόνο ψέματα έλεγε».

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2023. Αρχικά τρία κορίτσια κατήγγειλαν τον προπονητή τους για βιασμό από την ηλικία των 12 ως 16 ετών, από το 2009 ως και το 2020.

Στη συνέχεια τα στόματα άνοιξαν και οι καταγγελίες αυξήθηκαν. Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν αποδείξεις όπως μηνύματα για την αρρωστημένη δράση του προπονητή.

Ο προπονητής, ο οποίος είναι και ο ίδιος πατέρας, αποδέχτηκε εν μέρει τις κατηγορίες αλλάζοντας όμως τις ηλικίες των κοριτσιών.