Το μέγεθος της απάτης που φέρεται να είχε στήσει το κύκλωμα των εκβιαστών στο κέντρο της Αθήνας περιγράφει καταστηματάρχης, που είχε πέσει θύμα του, έχοντας… καταθέσει στην εγκέφαλο της συμμορίας περισσότερα από 120.000 ευρώ, όπως λέει ο ίδιος.

Μιλώντας στον «ΑΝΤ1» τονίζει: «Ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή μαζί τους το ’17 ή το ’16. Ένας γνωστός μου μου τη σύστησε (Νάνσυ) και μου λέει: “Έχω ένα άτομο που μπορεί να σου δώσει λύση”. Αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα χρόνια. Το ξέρω εγώ ότι λειτουργεί. Από εκεί και πέρα, είναι αναγκαίο κακό.

Για τα μαγαζιά ήταν γύρω στα δύο με τρία χιλιάρικα, για την άδεια του κάθε μαγαζιού, για τα ξενοδοχεία ξεφεύγει, 10.000 – 15.000 ευρώ. Έχω δώσει στη συγκεκριμένη γυναίκα πάνω από 120.000 ευρώ.

Δεν παίζει το σενάριο να μη μπορείς. Θα έχεις κυρώσεις άσχημες, δεν παίζει. Θα σου κόψουν πρόστιμα, πήγαινε μετά στο πρόστιμο και πλήρωσε. Το έκανε και μία άλλη γνωστή μου, η οποία της φάνηκαν πολλά τα 2.500 και τελικά πλήρωσε 5.000 ευρώ».

Η Νάνσυ φέρεται να είναι παλιά γνώριμη των Αρχών, καθώς το 2009 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα απάτης. Τότε φέρεται να είχε προσπαθήσει να πουλήσει ακίνητα της Εθνικής Τράπεζας, παριστάνοντας τη μεσίτρια. Η εγκέφαλος της συμμορίας κρατούσε μάλιστα και σημειωματάρια από τους εκβιασμούς, τα οποία τελικά τους «έκαψαν».

Στα «τεφτέρια» αυτά αναγράφονται δοσοληψίες συνοδευόμενες από την ημερομηνία αλλά και το κατάστημα που αφορούν. Τα μέλη της οργάνωσης ενημέρωναν για όλες τις κινήσεις τους μέσω μηνυμάτων τον ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης.