Μετανιωμένος για την άγρια δολοφονία που κατηγορείται ότι διέπραξε στην Αγία Τριάδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, το προηγούμενο καλοκαίρι, εμφανίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών ο 84χρονος κατηγορούμενος.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews στην Ηλεία

Ο ηλικιωμένος, που βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, αποδέχθηκε την πράξη αυτή, όπως έκανε και κατά την κύρια ανάκριση, αρνούμενος ωστόσο ότι σκότωσε από πρόθεση τον 52χρονο συγχωριανό του Παναγιώτη Μενούνο. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» ο συνήγορος υπεράσπισης του 83χρονου ζήτησε από το ΜΟΔ να κρίνει τον εντολέα του ως κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Παράλληλα, αιτήθηκε την αναγνώριση του μειωμένου

Όσον αφορά την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του αδερφού του θύματος, η νομική υπεράσπιση του 83χρονου την αρνείται και επικαλέστηκε πρακτικούς λόγους της χρήσης του δίκαννου τυφεκίου, ισχυριζόμενη πως το όπλο εκπυρσοκρότησε.

«Έριξε πισώπλατα δύο φορές»

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, κατέθεσε ως μάρτυρας ο αδερφός του 52χρονου θύματος, Ανδρέας Μενούνος, που ήταν ο μόνος που είδε την δολοφονία, καθώς διαπράχθηκε μπροστά στα μάτια του και είδε τον αδερφό του να πέφτει νεκρός από τα σκάγια του ηλικιωμένου.

Εξεταζόμενος από το Δικαστήριο, περιέγραψε τον τρόπο της στυγερής δολοφονίας του 52χρονου, το μεσημέρι της 20ης Ιουνίου 2023, λέγοντας ότι «έκανε δύο βήματα( σ.σ. ο κατηγορούμενος), νομίζαμε ότι θα έφευγε, αλλά κατέβασε το δίκαννο και στόχευσε. Έριξε πισώπλατα δύο φορές από απόσταση 4 μέτρων στον αδελφό μου. Μου έριξε και μένα αλλά δεν με πέτυχε. Εάν είχε άλλο φυσίγγι πιθανώς να γέμιζε πάλι και θα ήμουν κι εγώ μακαρίτης. Δεν είδα τι έκανε, κοιτούσα τον αδελφό μου που ήταν κάτω. Μετά πήγε να με χτυπήσει με το κοντάκι στο κεφάλι. Του πήρα το όπλο, έκανε δήθεν ότι έπιασε το κεφάλι του και έφυγε». Αναφερόμενος στον κατηγορούμενο, τον χαρακτήρισε ως «αδίστακτο» και πρόσθεσε ότι ο αδελφός του δεν επιτέθηκε ποτέ στον 84χρονο.

Στο εδώλιο ο 84χρονος για την άγρια δολοφονία στην Αγία Τριάδα Ολυμπίας

Επίσης, ως μάρτυρας κατέθεσε αστυνομικός που πήγε στον τόπο της δολοφονίας και μια κάτοικος της Αγ. Τριάδας, που ισχυρίστηκε ότι άκουσε τον διαπληκτισμό του ηλικιωμένου κατηγορούμενου με τον αδελφό του θύματος.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου, όπου αναμένεται η πρόταση του Εισαγγελέα επί της ενοχής και η ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών για τον 84χρονο κατηγορούμενο.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ο 52χρονος Παναγιώτης Μενούνος, κτηνοτρόφος και πατέρας τεσσάρων παιδιών, έπεσε θύμα δολοφονίας από τον 84χρονο συγχωριανό του, σε αγροτική περιοχή στην κοινότητα της Αγίας Τριάδας, στις 20 Ιουνίου 2023. Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας φέρεται να δέχτηκε τηλεφώνημα από τον κατηγορούμενο ο οποίος του ζήτησε τον λόγο, για το γεγονός ότι τα ζώα του βρέθηκαν σε χωράφι ιδιοκτησίας του.

Το θύμα μετέβη στο σημείο για να εξακριβώσει αν τα ζώα του, είχαν προκαλέσει φθορές στην ιδιοκτησία του 84χρνου. Φαίνεται πως ακολούθησε λογομαχία και τότε ο ηλικιωμένος σήκωσε την καραμπίνα που είχε στην κατοχή του πυροβολώντας εν ψυχρώ τον κτηνοτρόφο. Δράστης και θύμα είχαν συγγενικές σχέσεις, μιας και ο πρώτος ήταν συγγενής εξ’ αίματος με τη σύζυγο του τελευταίου, ενώ κατοικούσαν και σε γειτονικά σπίτια.