Συνεχίζεται η αναζήτηση θρίλερ στο Λαύριο μετά τον εντοπισμό οστών σε λατομεία της περιοχής από από ερευνητική ομάδα.

Υπάρχουν αναφορές πως ο σκελετός ανήκει σε έναν αγνοούμενο που τα ίχνη του χάθηκαν το 1978 και φέρεται πως δολοφονήθηκε από σπείρα αρχαιοκάπηλων.

Ο λόγος είναι ότι είχε κλέψει λαϊκά λαχεία από ένα προποτζίδικο της Νέας Σμύρνης, ένα από αυτά κέρδισε εκατομμύρια και εκείνος ποτέ δε μοιράστηκε τα κέρδη μαζί τους.

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» έφερε στο φως μία φωτογραφία ντοκουμέντο που άγνωστοι τράβηξαν στο ίδιο σημείο του φρέατος πριν από 20 χρόνια.

Ένας άγνωστος άντρας κρατά σαν τρόπαιο τα οστά, και χωρίς να ενημερώσει την αστυνομία τα αφήνει εκεί.

Η ίδια εκπομπή βρήκε τη φωτογραφία του δολοφονημένου άντρα και αναζήτησε την οικογένειά του. Η σύζυγός του πέθανε λίγα χρόνια μετά τη δολοφονία του και ο γιος του κατέληξε άστεγος.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής μια γυναίκα εμφανίστηκε κι έδωσε περισσότερα στοιχεία για τον γιο του Βασίλη Ψαραδέλλη. Η εν λόγω γυναίκα τον βοήθησε μετά τον θάνατο της μητέρας και της γιαγιάς του.

«Τελευταία φορά τον είδα στις εκλογές. Ήταν περιποιημένος, ξυρισμένος. Λέω σε κάποια χέρια καλά θα έχει πέσει. Δεν ήθελα να του μιλήσω. Ήμουν πικραμένη. Εκεί που πήγα να τον βάλω σε μια σειρά, εντελώς αποδιοργανώθηκε. Λέγανε ότι έμενε στη θάλασσα σε κάτι σπηλιές, μαζί με έναν άλλο κύριο. Στον Φλοίσβο» παραδέχτηκε.

Όπως αναφέρει σε δημοσιογράφο της εκπομπής, τον γνώριζε από παιδί.

«Ήξερα και τον πατέρα του. Περνούσε κάθε μέρα κάτω από το σπίτι μου. Μετά ακούσαμε για τον Ψαραδέλλη, ότι τον σκότωσαν και τον είχαν ρίξει σε ένα πηγάδι. Ξέρετε τι θα πει να είναι ο πατέρας σου δολοφονημένος και να τον έχουν βάλει σε ένα πηγάδι; Μετά έμεινε με την μητέρα και τη γιαγιά του. Τον χτυπούσε η γιαγιά του, άμα αργούσε να πάει σπίτι. Για τον πατέρα του δεν μου είχε αναφέρει ποτέ, τίποτα. Δεν την είχε την αγάπη. Τον πήρα υπό την προστασία μου αφού πέθαναν οι δικοί του. Άρχισα να κάνω όλες αυτές τις διαδικασίες με τα βιβλιάρια της Πρόνοιας, να περάσει επιτροπή, ήταν σαν να τον έχτιζα από την αρχή. Ένιωσε ένα στήριγμα. Τον ένιωθα σαν παιδί μου» είπε χαρακτηριστικά.

Προσπάθησαν να τον εντοπίσουν

Στη συνέχεια οι συνεργάτες της Αγγελικής Νικολούλη επικοινώνησαν με τον τον πατέρα Ανάργυρο, τον ιερέα της εκκλησίας των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα που σύμφωνα με πληροφορίες είχε υπό την προστασία του για ένα χρονικό διάστημα τον Παναγιώτη Ψαραδέλλη, τον γιο, όπως όλα δείχνουν, του δολοφονημένου άνδρα που ξεθάφτηκε στο Λαύριο από τα έγκατα της γης.

«Είχα δει την εκπομπή αλλά δεν σας κάλεσα γιατί τον έχω και εγώ χάσει κάτι χρόνια. Τον γνώρισα όταν ήταν 25 περίπου χρονών που μου τον έφερε μια ενορίτισσα γιατί έμενε στο δρόμο και έτρωγε από τα σκουπίδια. Τον βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε και γνωρίζαμε ότι έμενε στο πάρκο στο Χαροκόπι. Ερχόταν τακτικά και τον είχαμε αγκαλιάσει στην εκκλησία, του δίναμε φαγητό και είχε βρει και ένα σπίτι και έπλενε τα ρούχα του. Είχε το μουσάκι του περιποιημένο πάντα και τα μαλλιά του ήταν καστανά.  Χάθηκε όμως από εδώ τα τελευταία χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Συνεργείο της εκπομπής βρέθηκε στους δρόμους της περιοχής αναζητώντας στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να εντοπίσουν το γιο του Ψαραδέλλη με τη βοήθεια του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πρασίνου στο Παλαιό Φάληρο, Νικόλα Γιακόβλεφ.

«Ο συγκεκριμένος κύριος έμενε στο σημείο αυτό κάτω από την γέφυρα σαν άστεγος. Δεν είχε περιφραχτεί τότε ο χώρος. Το βράδυ πήγαινε κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου και μάζευε κουτάκια από αναψυκτικά. Τελευταία φορά τον είδα πριν κάποιους μήνες. Τον αναγνώρισα από την φωτογραφία, που δείξατε» τόνισε ο αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου.

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής μαζί με τον αντιδήμαρχο πήγαν και σε ένα δεύτερο σημείο και εντόπισαν την αποθήκη του Ψαραδέλλη, αλλά όχι τον ίδιο